Philip Meulenbroek: ‘Het is mooi om zo te starten’

(c) Maurice de Wert

Landskampioen Kampong hervatte zondag de competitie op de best mogelijke manier. In Bilthoven werd SCHC met 7-0 verslagen. “Meestal op Stichtsche spelen we lastige potjes. Het derbygevoel leeft zeker bij Stichtsche en dat geeft hen altijd wel wat meer energie”, zegt Philip Meulenbroek die twee doelpunten maakte voor de koploper in de Hoofdklasse.

De aanvaller had dan ook vooraf geen rekening gehouden met een hoge uitslag. Een uitslag die overigens nog hoger had uit kunnen vallen, maar Kampong was af en toe slordig in de eindpass. Het veld werkte ook niet mee. Het was hobbelig met hier en daar een gladde plek. Vanwege de vorstperiode was het veld met een tuinslang besproeid.

Mooie uitslag

“We hadden wat scherper kunnen zijn in de eindfase”, geeft Meulenbroek toe, “maar ik denk, de eerste wedstrijd na de winterstop, dat we het gewoon uitstekend gedaan hebben en een mooie uitslag hebben neergezet.”

“Het belangrijkste is dat we gewoon lekker zijn blijven combineren tot het einde”, gaat Meulenbroek verder. “Het is een goede overwinning. Het is mooi om zo te starten.”

SCHC niet bij machte

De derby wilde eigenlijk geen derby worden. Daarvoor was SCHC te zwak en te krachteloos. In aanloop naar het duel met Kampong werd de selectie geveld door een griepgolf. Het zorgde ervoor dat de promovendus niet bij machte was om het de landskampioen lastig te maken. En nadat Tom van Hooijdonk met een gele kaart voor tien minuten naar de kant moest, deelde Kampong in een kort tijdsbestek de genadeklap uit.

“Na de 3-0 was het verzet wel redelijk gebroken”, zegt Meulenbroek. “Toen werden ze door ons echt kapot gespeeld en kwamen ze niet meer terug.”

Basis voor overwinning

Bij rust had Kampong al een goede basis gelegd voor de overwinning na treffers van Constantijn Jonker en Martijn Havenga, uit een strafcorner. In het derde kwart liep de Utrechtse ploeg via opnieuw Jonker en twee doelpunten van Meulenbroek snel uit, waarna in de slotfase opnieuw Jonker en Bjorn Kellerman trefzeker waren.

“Als je er zeven maakt, wil je als spits er altijd een of twee maken”, zegt Meulenbroek over zijn doelpunten. Bij zijn eerste treffer draaide de aanvaller om zijn as en schoot hij met de backhand laag binnen en bij het tweede doelpunt reageerde Meulenbroek attent bij een scrimmage na een strafcorner.

Investeren in elkaar

Kortom, Kampong heeft de winterstop goed verteerd. “We hebben een hele mooie trip gehad naar Lapland. Daar hebben we in elkaar kunnen investeren. Niet met de bal en stick, maar gewoon, met elkaar lullen, lol trappen en een biertje drinken. Het was lekker om weer bij elkaar te zijn, elkaar weer even te zien. Dat vinden wij allemaal prettig en daar worden wij ook beter van.”

Eind maart staat het eerste hoogtepunt van het seizoen op het programma: de EHL KO16. Kampong speelt dan tegen titelverdediger Rot-Weiss Köln. “Rot-Weiss is een hele sterke tegenstander. Dan moeten we de absolute topvorm hebben. In ieder geval is dit (de zege op SCHC, red.) een lekker begin.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen SCHC en Kampong

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.