Pien Dicke reikt officiële shirts uit aan Parahockey Nederland
Pien Dicke reikt de shirts uit aan Stichting Parahockey Nederland.

Pien Dicke reikt officiële shirts uit aan Parahockey Nederland

Parahockey Nederland heeft afgelopen zondag de officiële shirts voor de elftallen dagen in ontvangst mogen nemen van SCHC-speelster Pien Dicke. De spits, die ook actief is voor Oranje, kwam speciaal voor deze gelegenheid naar de Huizer Hockeyclub om de enthousiaste Parahockeyers de shirts te overhandigen.

Dit jaar is Parahockey Nederland gestart om de competitie voor 11-tallen voor Parahockeyers op te starten. Bij de 11-tallen mogen alle Parahockeyers die in Nederland actief zijn, spelen op een groot veld. Beginnende, maar ook actieve hockeyers strijden tegen elkaar. Vanuit de 11-tallen worden onder andere de selecties voor het EK Parahockey samengesteld. De 11-tallen competitie wordt niet vanuit de KNHB ondersteund.

Pien Dicke

Afgelopen maanden was de organisatie van Parahockey Nederland hard bezig om de competitie verder te professionaliseren. HockeyDirect kwam afgelopen maanden met het idee om voor alle hockeyers uit de competitie een mooi shirt samen te stellen. De webshop geeft hockeyclubs de mogelijkheid om de kledinglijn van Nike aan te schaffen. Samen met Nike hebben zij een kledinglijn voor de hockeysport ontworpen.

BEKIJK OOK:
Nike doet haar intrede in de hockeywereld

SCHC-speelster Pien Dicke die afgelopen zomer nog actief was op het EK Hockey kwam persoonlijk langs om de shirts te overhandigen aan initiatiefneemster Anja Frederiks. De speelster moest naderhand verschillende foto’s maken en handtekeningen uitreiken.

Foto: Boissevain Fotografie

Reageer