Pien Sanders: “Aanpassingsvermogen van ons team de afgelopen weken was een vereiste” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Pien Sanders kijkt toe hoe Eva de Goede een val weg pusht.

Pien Sanders: “Aanpassingsvermogen van ons team de afgelopen weken was een vereiste”

De vorige keer dat de Nederlandse dames in Antwerpen speelden, was Pien Sanders vanwege een blessure niet van de partij. Op dat EK in 2019 speelden de Oranje dames gelijk. Gisteren waren de dames de terechte winnaars in de ontmoeting met de Zuiderburen. Pien Sanders was weer van de partij in de degelijk spelende defensie van Oranje.

Misschien hoopten de Belgische dames in de eerste helft nog op een kleine stunt. Met een kleine 0-1 voorsprong voor Oranje in de rust, kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. In de tweede helft stelde Oranje orde op zaken. Strafcorners en meerdere kansen zorgden ervoor dat de uiteindelijk score naar 0-3 opliep. Oranje-verdedigster Pien Sanders vond dat haar ploeg na een lange tijd geen internationale wedstrijd te hebben gespeeld nog even moest inkomen: “Aan een aantal zaken merkten we dat we nog even moesten wennen. We moesten elkaar weer even aanvoelen en het was een beetje zoeken naar het juiste ritme. Ik vond ook dat er meer in had kunnen zitten ondanks de prima overwinning. We hadden meer van elkaar kunnen eisen in de wedstrijd”.

Ook in de vorige FIH Pro League wedstrijd tegen Duitsland liet Pien Sanders zien van waarde te zijn voor haar team. Foto: Roel Ubels

Voorbereiding EK

De meeste dames bij Oranje weten nog niet precies waar ze aan toe zijn. Alyson Annan maakt vandaag de selectie bekend en wilde gisteren nog iedereen één keer in actie zien. Ondanks deze onzekerheid en een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging, was Sanders gisteren wel gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten: “Het is heel fijn dat deze FIH Pro League wedstrijd net nog even voor het EK komt. Het is voor ons een fijne voorbereiding om volgende week te gaan pieken”.

Doelen stellen

Toch zit Sanders, ondanks haar uitstekende spel bij Den Bosch en Oranje, nog steeds in onzekerheid. Ook zij weet nog niet of ze volgende week van de partij is. Wel is de snelle verdedigster met haar ploeg bezig om doelen te stellen richting het EK: “Het is heel lastig op dit moment, omdat er een aantal blessures zijn. We weten dus nog niet goed wie erbij zijn. Op dit moment zijn we met de ploeg veel aan het ‘investeren’ in het balbezit. Dus welke keuzes maak je als speler of team, wanneer je de bal in eigen bezit hebt. Waar pak je een versnelling, of wanneer ga je via de buitenkant spelen. Dat zijn vraagstukken, waar wij veel mee bezig zijn en wat voor ons belangrijk is om beter in te worden”.

Toch wordt het nog even nagelbijten voor veel speelsters van Oranje. Zelfs Sanders die al lange tijd een vaste waarde is bij Annan heeft nog geen zekerheid over het wel of niet meedoen aan het EK of de Olympische Spelen: “Ook voor Alyson was het de afgelopen weken puzzelen met de selectie vanwege de blessures. Aanpassingsvermogen van haar, maar ook van ons was een vereiste. Het was een andere voorbereiding dan gepland, als team denk ik dat we klaar voor het EK zijn”

Reageer