Pinoké-coach Spee: “Lotte is een absolute aanwinst” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pinoké-coach Spee: “Lotte is een absolute aanwinst”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Maandag werd bekend dat Kampong-speelster Lotte Bant (foto rechts) volgend seizoen naar Pinoké vertrekt. Coach van de Amsterdamse ploeg, Etienne Spee, laat duidelijk blijken zeer verheugd te zijn met de komst van de 27-jarige middenvelder.

“Lotte is een zeer goede speelster,” vertelt coach Spee. “Ze is een creatieve middenvelder met een sterk passend en scorend vermogen. Daarnaast heeft ze de juiste mentaliteit, een echte winnaar. Ze past perfect in onze spelersgroep.”

Het is logisch dat er gedacht wordt dat Bant het verlies van de vertrekkende Australiërs moet opvangen, maar Spee spreekt dat tegen. “Dat staat los van alles, want we waren al een tijdje met haar in gesprek. We hebben namelijk een jonge spelersgroep en zij is een ervaren en sterke speelster die het spelletje snapt. Een absolute aanwinst dus en ik ben dan ook zeer blij met haar komst,” aldus de enthousiaste Spee.

Bant speelt nog drie wedstrijden in het shirt van Kampong en mag zich dan gaan opmaken voor een verhuizing naar het Amsterdamse bos.

Reageer