Pinoké en Den Bosch landskampioen in de zaal
De heren van Pinoké worden landskampioen 2022 in de zaal.

Pinoké en Den Bosch landskampioen in de zaal

De heren van Pinoké en de dames van Den Bosch zijn landskampioen in de zaal geworden. Den Bosch won de finale door in de laatste seconden Hurley aan de kant te zetten. Pinoké won later op de middag van HDM.

Het was niet altijd flitsend spel wat de ploeg van Marieke Dijkstra liet zien. Toch liet de ervaren coach zien dat zij een team op de been kan brengen, die mee kan strijden om het kampioenschap. Met de hakken over de sloot plaatste Den Bosch zich voor de play-offs, waarin het te sterk was voor Pinoké.

BEKIJK OOK:
Alle foto’s, standen en uitslagen van het NK Hoofdklasse Zaal Dames

In de finale kwam haar ploeg met 0-2 achter tegen Hurley, maar werkte in korte tijd de achterstand om in een voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor Den Den Bosch landskampioen werd.

Door dee overwinning zou Den Bosch dit jaar drie titels kunnen pakken, het zaalkampioenschap, de EHL en het landskampioenschap op het veld.

Den Bosch won op verrassende wijze de finale van Hurley en werd daarmee landskampioen in de zaal. Foto: Roel Ubels

Pinoké

Waar het de dames van Pinoké vorige week net niet lukte, lukte het de heren wel. In een bloedstollende finale, werd HDM knap aan de kant gezet. De Duitser Niklas Wellen maakte laat in de wedstrijd de 5-4, waarna HDM gebroken was.

Pinoké en Den Bosch werden landskampioen in de zaal en zullen volgend jaar gaan meestrijden om de Europese titel.

Reageer