Pinoké en Den Bosch starten als titelverdedigers in Hoofdklasse zaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pinoké en Den Bosch starten als titelverdedigers in Hoofdklasse zaal

Met nog vijf dagen te gaan, zijn de meeste clubs in de Hoofdklasse zaal bezig met de laatste voorbereidingen. 11 december is het starttoernooi in Valkenhuizen (Arnhem). Op zondag 18 december gaat op twee verschillende locaties de bal rollen in de Hoofdklasse zaal. Afgelopen seizoen speelden alle teams nog een voorcompetitie en/of een kampioens- en degradatie poule. Dit jaar is het programma weer ‘normaal’. Wij geven hier een laatste update.

Verrassend of niet, Den Bosch won afgelopen seizoen de titel in de Hoofdklasse zaal bij de dames. In de voorcompetitie sprokkelde de ploeg maar 13 punten bij elkaar en werd daarmee derde. Na de voorcompetitie belandde de ploeg in de kampioenspoule, waar het wederom met de hakken over de sloot de halve finale haalde. Ook in deze halve finale tegen Pinoké konden de Bosschenaren niet overtuigen, maar won het wel. Pleun van der Plas was de enige die de trekker kon overhalen en zorgde daarmee voor een 1-0 overwinning.

Den Bosch werd landskampioen in de zaal in 2021-2022.
Den Bosch werd landskampioen in de zaal in 2021-2022. Foto: Roel Ubels

Lange tijd leek het erop dat Hurley er met de titel vandoor zou gaan in de spannende finale. Met een 2-0 voorsprong leek er tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd niets aan de hand. Den Bosch bleef geduldig en won door doelpunten van Noor Omrani, Teuntje de Wit en Maartje Krekelaar. In de finale werd Hurley uiteindelijk met 2-3 aan de kant gezet.

Doordat Den Bosch ook de landstitel op het veld en de Gold-Cup won, veroverde de ploeg van Marieke Dijkstra maar liefst drie titels. Alleen de EHL in 2022 werd een prooi voor Amsterdam.

Pinoké pakt titel

In poule A morste Pinoké een aantal punten, waardoor de heren van HDM als ‘grote’ winnaar naar de kampioenspoule gingen. In deze nieuwe poule werd al snel orde op zaken gesteld en plaatste Pinoké zich door eerste te worden in de poule. In de halve finale van het Nederlands kampioenschap wonnen de Steekneuzen met 6-3 van Den Bosch. Wederom moest de ploeg het in de finale opnemen tegen HDM.

De spannende finale ging lange tijd gelijk op. Chris Taberima scoorde drie keer aan Haagse zijde. Knap genoeg bood Pinoké weerstand en scoorde het door doelpunten van Schoenaker, Wellen, van Hattum en Landbrug (2x). Uiteindelijk werd de eindstand op 5-4 bepaald en won Pinoké de landstitel bij de heren.

De heren van Pinoké wisten de titel in de Hoofdklasse zaal 2021-2022 te pakken.
De heren van Pinoké wisten de titel in de Hoofdklasse zaal 2021-2022 te pakken. Foto: Roel Ubels

Klassiek model

Dit jaar zal de Hoofdklasse zaal weer gespeeld worden volgens het oude systeem. Alle ploeg spelen twee maal tegen elkaar in de poule, waarna de beste teams zich plaatsen voor de Kruisfinales.

Op 11 december spelen de meeste clubs uit de Hoofdklasse zaal het starttoernooi in Valkenhuizen. Vanaf 18 december start de competitie echt.

DatumLocatie 1Locatie 2
StarttoernooiZondag 11-12-2022Valkenhuizen (Arnhem)
Speelronde 1Zondag 18-12-2022Sporthallen Zuid (Amsterdam)Topsportcentrum (Almere)
Speelronde 2Zaterdag 07-01-2023Zuiderpark Campus (Amsterdam)Olympos (Utrecht)
Speelronde 3Zondag 08-01-2023De Beuk (Purmerend)Huis van Eemnes
Speelronde 4Zondag 15-01-2022Galgenwaard (Utrecht)Valkenhuizen (Arnhem)
Speelronde 5Zaterdag 21-01-2023Olympos (Utrecht)Indoorsportcentrum Eindhoven
Halve finaleZaterdag 28-01-2023Olympos (Utrecht)
FinaleZondag 29-01-2023Topsporthallen Rotterdam

Bekijk hier alle informatie, speelschema, uitslagen en standen van de Hoofdklasse zaal voor dames.

Bekijk hier alle informatie, speelschema, uitslagen en standen van de Hoofdklasse zaal voor heren.

Reageer