Pirmin Blaak tekent bij Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland

Pirmin Blaak tekent bij Oranje-Rood

Doelman Pirmin Blaak (27) vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Rotterdam. Pirmin Blaak2Blaak, ook tweede keeper van het Nederlands elftal, gaat na zestien jaar Rotterdam een nieuwe sportieve uitdaging aan bij fusieclub Oranje-Rood in Eindhoven. De sluitpost tekent voor vier jaar.

In een persbericht van Rotterdam geeft Blaak aan ‘met een goed gevoel’ terug te kijken op de club die hem groot zag worden en waarmee hij in 2013 landskampioen is geworden. ‘Ik wil Rotterdam en alle mensen van de club waarmee ik de afgelopen jaren heb mogen werken bedanken voor de steun, voor de samenwerking en voor het plezier waarmee ik elke dag naar deze fantastische club mocht komen’ zegt de keeper. ‘Ik zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart houden voor Rotterdam, dat verdwijnt niet zomaar. Rotterdam is een club die zowel op als buiten het veld veel voor mij heeft betekend.’

Bij Oranje-Rood volgt Blaak Vincent Vanasch op, die deze week bekendmaakte terug te keren naar België. Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (11)

 1. Goede zet van OR. Van Diederen naar Tilburg?

 2. hoofdklasser

  Ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren !wie gaat oranje rood nog meer aantrekken? Gaat de eerste keeper van SCHC terug naar Rotterdam waar hij de tweede man achter Blaak was?

 3. Wat zit er achter deze stap? Blaak is een echte Rotterdammer namelijk

 4. Keeper van SCHC terug naar Rdam inderdaad.

 5. Geld. Oranje-Rood heeft geld zat en Rotterdam komt niet met verbeterde contracten…

 6. Keeper van SCHC heeft momenteel maar 3 kruisbanden.. Gaat weinig keepen voorlopig

 7. Goede stap vooruit!

  Sportief gezien een stap in de goede richting! We zijn benieuwd naar je komst!

 8. Wacht heel even, een echte Rotterdammer gaat weg. Dus het is waar wat in de wandelgangen wordt gezegd. Rotterdam verliest een groot deel van zijn selectie, Blaak Benschop Kranstauber Gerritsen Van Ass Darling Bjorkman

  Wat zal er bij hun gebeuren ? Zijn ze weer terug bij af ? Het had de echte clubmensen zoals Blaak gesierd om bij een tegenslag ook te blijven ipv alleen de krenten uit de pap te halen.

 9. Mijn heer Harold.

  Van tegen slag geen spraken toch? bij een club als Rotterdam. Zo zag ik bij Ajax iemand naar Feyenoord gaan. Zo gaat er nu iemand van Rotterdam naar Oranje Rood. Een speler kiest toch voor zijn eigen sportieve belang en niet voor die van het “publiek”. Zoals u het beste uit uw carrière wilt halen. Zo zullen de spelers van Rotterdam dat ook willen. Mijn heer, ik denk dat deze stap van deze jongen een stap in de goede richting is, wel niet? Het heeft denk ik niets me tegenslag te maken, want in 2013 waren zij nog kampioen!

  Nogmaals mijn dank is groot dat hij naar Oranje Rood gaat. Zo komen spelers beter tot zijn recht. Niets tegen Rotterdam maar op dit moment is dat toch zo?

 10. Blaak, Benschop en Kranstauber weg.
  Maar Gerritsen, Van Ass, Darling en Bjorkman heb ik gemist. Waar gaan die naar toe?

 11. van Ass zou graag een jaar in Engeland willen spelen en dat zou natuurlijk kunnen na de spelen. Hertzberger naar spanje? Zal een opleidingsjaar worden voor Rotterdam zonder play offs

Reageer