Play-offs heren: Amsterdam via Kampong naar finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs heren: Amsterdam via Kampong naar finale

Amsterdam kan zich opmaken voor de finale. De ploeg van coach Dirk Loots was in de derde en beslissende wedstrijd in de halve finales van de play-offs te sterk voor Kampong. In het Wagener Stadion werd het 3-1 voor de Amsterdammers.

Mirco Pruyser opende in de zesde minuut de score, maar vijf minuten later was het alweer gelijk. Constantijn Jonker bepaalde de ruststand op 1-1. In de tweede helft kreeg Kampong, dat speelde zonder de geschorste Robbert Kemperman, de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De toegekende strafbal werd door Martijn Havenga echter op de lat gepuhst.

Amsterdam op voorsprong

Een kleine zeven minuten voor tijd kwam Amsterdam opnieuw op voorsprong. Nicki Leijs rondde een cornervariant doeltreffend af, waarna Billy Bakker in de slotseconden aan alle spanning een eind maakte door de 3-1 op het bord te zetten.

Amsterdam, dat op jacht gaat naar de eerste titel sinds 2012, reist donderdag af naar Eindhoven voor de eerste wedstrijd in de finale tegen Oranje Zwart. Zaterdag volgt in Amsterdam de return. Het Wagener Stadion is ook zondag het toneel voor een eventuele derde en beslissende wedstrijd om de titel. Ook Kampong is nog niet uitgespeeld. Het komt nog in actie tegen HGC voor een ticket in de EHL.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Kampong

Amsterdam-Kampong 3-1
1-0 Mirco Pruyser
1-1 Constantijn Jonker
2-1 Nicki Leijs
3-1 Billy Bakker

Comments (37)

 1. Gefeliciteerd Amsterdam☆ Spannende wedstrijd en prima gefloten .

 2. Wat zal meneertje Cox balen haha. Als ik de reacties lees van de wedstrijd van gisteren, dan lijkt mij het niet onverstandig om Cox bij het Ned 11 tal uit de begeleiding te halen, de negatieve verhalen over hem komen elke week terug namelijk.
  En Jonker….., kerel ga lekker voetballen als je dat een mooiere sport vindt!
  Amsterdam gefeliciteerd en dat het een mooie finale mag worden!

 3. Wat een vreselijke ploeg dat Kampong!!! Net studio sport, Sander de Wijn” ja hij viel heel dubieus aan de andere kant” . Als je alleen maar bezig bent met protesteren en mekkeren en je verliest wees dan een kerel en ga met begeleiding en al een cursus sportief verliezen volgen.

 4. Gele kaart

  Inderdaad, heb geen dubieus doelpunt gezien vandaag, überhaupt prima arbitrage. Spannende pot, ik vond Kampong wel iets sterker vandaag maar het scheelde weinig allemaal.

 5. Kan me als neutrale toeschouwer de frustratie van kpong wel voorstellen. Alle kleine voordeeltjes en nadelen in voordeel van adam. Net als gisteren touwens. Hockey is old boys network. We hebben jarenlang de utrechtse mafia gehad. Nu is de amsterdamse aan de beurt. Niemand die op een ALV in nieuwegein zijn vinger opsteekt om er iets van te zeggen. Allemaal klap vee. Dus ook niet zeuren dan.

 6. @schaar? Neutrale toeschouwer? En dan dit commentaar ?

 7. Verliezer

  @ schaar, haha wat laat je je kennen.

 8. Gefeliciteerd Amsterdam dat wordt een mooi Finale.
  En Jeetje zeg wat zijn die gasten van Kampong toch arrogant zeg ze doen alsof ze alles hebben gewonnen.
  En meneer Cox is elke week allen maar aan het zeuren op de arbitrage. Echt schandalig zijn goedrag.

 9. @pim en @hockey

  Helemaal mee eens pim en hockey
  Dat HGC mag winnen!!

 10. En weer bewijst Kampong dat ze GEEN finales kunnen winnen.

 11. kampong is uiteindelijk gewoon mindere ploeg dan Amsterdam. ook minder ervaring met dit soort potten en vooral jonker en kemperman gaven natuurlijk niet thuis. verder veel gezeur om arbitrage van kampong, maar eigenlijk werd er prima gefloten en was juist de strafbal van kampong discutabel (want volgens mij naast gegaan), toch vond ik scheidsen prima. Wordt terechte en mooie finale tussen beste teams op dit moment in hoofdklasse. hopelijk dat OZ ook een beetje gaat hockeyen in plaats voor de pot hangen.

 12. Arbitrage dit keer, í.t.t. 2e wedstrijd finale waardig met 1 cruciale uitzondering. Jonas van ‘t Hek ziet in de laatste minuut een overduidelijke shoot in de cirkel van A’dam over het hoofd. Í.p.v. corner voor Kampong tegenaanval A’dam en 3-1. Kortom opmerking de Wijn over dubieuze beslissing correct.

 13. @binck, alleen krijgt Kampong ook een dubieuze strafbal daar hoor ik ze dan weer niet over.

 14. Met een coach als Cox geef je de spelers een vrijbrief om maar te blijven mekkeren op arbitrage; meest exemplarische voorbeeld is Mr Kemperman, speelt toch vooral voor eer en glorie van zich zelf en kan zich nooit beheersen. Tegen de kleinere tegenstanders durven de scheidsrechters hem nooit aan te pakken, nu eindelijk wel. Hij en heel Kampong kan een voorbeeld nemen aan Rohof die het symbool is van het succes van Amsterdam, pure teamplayer en tot het einde strijd levert in de positieve zin. Kampong verliest door zijn eigen coach en van het team spel van Amsterdam. Terwijl Verga zwoegt en sleurt ten gunste van zijn team staat “Kempi” langs de lijn samen met Cox te vloeken… Caldas open je ogen!

 15. hoofdklasser

  Het is bewezen dat als je een coach hebt die keer op keer alles verwijt aan de scheidsrechter dat je team ook zo gaat reageren! Jammer dat Cox zo een goed voorbeeld geeft. Kampong had het de tweede wedstrijd moeten afmaken.Als Kemperman gewoon niet zo dom was en drie minuten voor tijd nog een tweede gele kaart krijgt. Cox had ook slim kunnen zijn en Kemperman na de tweede gele kaart 10 minuten voor tijd te wisselen. dan was een kans op een tweede gele kaart minder geweest in zo een belangrijke wedstrijd.
  Tuurlijk je wilt je beste spelers laten spelen, maar als er al een op scherp staat.

 16. hoofdklasser

  *Na de eerste gele kaart

 17. Een vent als Rohof in je team is fantastisch; voorop in de strijd, sleuren en aanjagen, prachtig om te zien gisteren.

  Cox is Cox, de geschiedenis herhaalt zich in vergelijking met vorig jaar en er is geen reden om te veronderstellen dat dit ooit nog verandert. Kampong’s keuze; resultaten en gedrag zijn voorspelbaar.

 18. @warner … de psycholoog. We zullen zien wie zich straks zo goed kan beheersen tijdens de spelen, koorknaapje Verga (hebben we daar niet al genoeg van gezien?) of Kemperman, die dit seizoen een prima ontwikkeling heeft doorgemaakt van aanvallend vaardig naar ook verdedigend belangrijk. Dat heeft Caldas echt wel gezien hoor Warner. Sterker nog, hij heeft het van Kemperman gevraagd.

 19. 3 keer geel is 1 keer zitten

  @ hoofdklasser, de eerste gele kaart zaterdagmiddag voor Kemperman was zijn derde voor dit seizoen dus was hij na die eerste gele kaart zich al bewust dat hij bij verlies zondag niet mocht spelen. De tweede gele kaart is dus zijn vierde en staat hij donderdag weer op scherp.

 20. @ joop de ere voorzitter

  Joop,

  heb je nog steeds geen mening over het gedrag van Cox.

  Of moet je nog een paar keer verliezen…

 21. @Binck,

  Scheidsrechters zaterdag en zondag waren heel goed. Alle kaarten voor Kampong waren helaas terecht en de strafbal die Hembrecht gaf ook. De corner die eraan vooraf ging ook als hij deze voor de tackle op kop cirkel gaf tenminste. Van ‘t Hek miste die corner in de laatste minuut inderdaad en gaf een strafbal die geen strafbal was (behalve naast werd deze bal getipt door de rechterhand van Jonker die los van de stick was) maar goed is allemaal vrij lastig te zien. De dissonanten waren Nagtzaam en vooral Otten op woensdag. Daar ging echt zoveel mis dat was buitengewoon. Had uiteindelijk geen grote impact op de uitslag gelukkig. Al met al een mooie serie met 2 hardwerkende ploegen waar de ploeg die zich het beste kon beheersen net heeft gewonnen.

 22. Binck; geloof niet dat iemand in hockeyland Nederland twijfelt over de vaardigheden van Kemperman. Over het mentale gestel des te meer twijfels. Als Caldas echt goud wil halen moet hij jongens hebben die ook bij tegenslag blijven presteren en zich zelf onder controle hebben. Wat dat betreft heeft Kemperman in de twee halve finale weer gefaald. Wil je dit risico lopen in Rio….

 23. @warner

  Goed punt, wil je dit risico lopen? Ondanks dat ik me dat ook afvraag, speelt Kemperman daar natuurlijk wel onder Caldas, en niet Cox die alleen maar het slechte voorbeeld geeft… Wellicht heeft dit een significante invloed

 24. @ joop de ere voorzitter

  Wat ik bedoelde als een speler op scherp (1 keer al geel gehad die wedstrijd ) staat in een the best of three waar je nog op dat moment voor staat dus 2-0 zou ik als coach die speler op dat moment gewisseld hebben. Het is een risico van Cox dat hij iemand met een keer geel heeft laten spelen.

 25. Het was een mooie strijd met al met al een terechte winnaar in Amsterdam. Kampong verdedigde gewoon sterk en kort op de man. Jammer van dat gemekker van de Wijn de hele wedstrijd, heeft zo’n goede speler toch niet nodig. En Cox, tjsa…het zit in zijn aard en ik ben het geheel eens dat dit uiteindelijk afstraalt op het team, ze worden er in elk geval niet rustiger van. Wat ik wel heel naar vind van Cox is dat gevraag om kaarten voor de tegenstander, misselijkmakend, je zou hem als scheids direct zelf geel moeten geven, net als in het voetbal.

 26. Weet iemand waarom Rohof nooit geselecteerd wordt voor Oranje? Het lijkt mij altijd wel een aanwinst.. Ik vond hem gister ook beter dan bijvoorbeeld de Wijn.

 27. @Max. die mening deel ik wel met je. echte leider achterin met een goede pass

 28. Rohof hahaha!!
  Internationaal hockey is toch net even wat anders. Bekijk even op youtube de beelden van de zaal WK en EK beslissingswedstrijden. De echte kenners weten het al, maar daar zakte Rohof toch echt goed door het eis met meerdere blunders en kon hij zijn emoties maar moeilijk in bedwang houden.
  Hoofdklasse is niet te vergelijken met het internationale podium. Geeft Caldas al vaker aan…

 29. @Henk, haha!! Jij zakt ook door het eis, of is het ijs??!! Haha

 30. Ik heb hem in de zaal nooit live gezien, maar op het veld heb ik hem in de play-offs wel een paar keer gezien en vond hem dan vaak een van de beteren. Als ik hem zie spelen in play-off wedstrijden dan gaat hij voorop in de strijd, ook als het team achter staat en hij maakt geen tot weinig fouten. Zijn “steals” en flats de cirkel in zijn van meerwaarde. Ik denk dat play-off wedstrijden toch redelijk met internationale wedstrijden te vergelijken zijn? Ik denk dat Oranje wat gebalanceerder zouden zijn als er ook dit soort straatvechters op het veld staan, zoals ze ook bij teams als Australie er altijd wel een paar hebben lopen.

 31. Realiteit

  Deze straatvechter maakt echter ook altijd een paar domme acties en haalt echter ook altijd wel een paar domme kaarten.

 32. Kaarten haalt een “keurig ” typje als Kemperman ook dus…….

 33. Het is onbegrijpelijk dat Rohof niet in het nls zit, dit is exact het soort hockeyer dat je achterin nodig hebt. 100% vechtlust en een perfecte pass, net als Mirco mensen die we echt nodig hebben voor goud!

 34. Realiteit

  Mirco mee eens. NL-11 mist idd iemand met vechtlust, maar Rohof komt toch echt tekort. En idd Kemperman pakte ook oliedomme kaarten, maar is toch wel een ander kaliber dan Rohof.

 35. Play offs worden zeker niet beschouwt als Internationaal hockey! Letterlijke woorden van Caldas. Echt een niveautje lager…

 36. @Realitiet, wat bazel je nou man. Hoeveel kaarten heeft Rohof dit jaar…..?

 37. Realiteit

  Internationaal veld en zaal zie je m altijd acties maken waar iedereen twijfels bij heeft. Moet zeggen dat ik m gister best okay vond. Maar ik kan me voorstellen dat Caldas een 31 jarige meermaals afgeteste speler niet nogmaals gaat testen.

Leave a Reply