Play-offs HK (D): 13de finale tussen Den Bosch en Amsterdam

(c) Roel Ubels

Voor de 13de maal gaat de strijd om de landstitel bij de dames tussen Den Bosch en Amsterdam. De Bossche formatie won tien finales, waaronder die van vorig seizoen. In 2009 en 2013 vielen de confrontaties in het voordeel van Amsterdam uit.

Het is de finale die eigenlijk al voor de afslag van de reguliere competitie werd voorspeld. Beide ploegen staken dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit.

Reguliere seizoen

Amsterdam eindigde als eerste in de competitie en won 21 van de 22 competitieduels. Het verloor alleen de uitwedstrijd bij Den Bosch (3-1), dat twintig van de 22 confrontaties won. De titelverdediger verloor in het Wagener Stadion van Amsterdam (3-1) en speelde vlak na de winterstop thuis tegen Kampong gelijk (1-1).

Den Bosch, dat op gaat voor de vijfde titel op rij, bereikte de eindstrijd van de play-offs door in twee duels af te rekenen met SCHC. Na de 1-0 zege in Bilthoven was Den Bosch afgelopen zaterdag in eigen huis met 4-2 te sterk. Amsterdam toonde zich, eveneens in twee wedstrijden, de meerdere van Oranje-Rood (3-0 en 2-1).

Donderdag 10 mei:
16.00 uur: Den Bosch-Amsterdam

Zaterdag 12 mei
16.00 uur: Amsterdam-Den Bosch

Zondag 13 mei
16.00 uur: Amsterdam-Den Bosch *
* Indien noodzakelijk

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.