Play-offs HK (D): Den Bosch slaat eerste slag in Amsterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (D): Den Bosch slaat eerste slag in Amsterdam

Den Bosch heeft donderdag de eerste stap gezet naar een nieuwe landstitel. In het Wagener Stadion won de titelverdediger met 1-0 van Amsterdam. Het enige doelpunt werd na rust gescoord door Maartje Krekelaar.

Lang werd er niet gepraat over het doelpunt. Het gesprek na het duel ging meer over de Bossche ‘treffer’ voor rust van Marlies Verbruggen. De goal werd in eerste instantie afgekeurd, daarna toegekend om vervolgens alsnog te worden geannuleerd.

Videoscheidsrechter

De situatie ontstond na de derde strafcorner van Den Bosch. Keepster Anne Veenendaal bracht redding, waarna de bal bij Verbruggen kwam en doeltreffend uithaalde. Vlak voor de uithaal van de spits floot de scheidsrechter voor een overtreding van Verbruggen.

Deze beslissing werd aangevochten door Den Bosch en werd door de videoscheidsrechter. De scheidsrechter kende het doelpunt toe, waarna Amsterdam protesteerde omdat er gescoord werd na het fluitsignaal.

Nog een referral

De scheidsrechter besloot vervolgens zelf een videoreferral aan te vragen. De videoscheidsrechter stelde inderdaad dat er door Verbruggen was gescoord na het fluitsignaal waardoor de treffer alsnog werd afgekeurd. Met een bully bij de Amsterdamse cirkel werd het spel hervat.

Hiermee kwam er een einde aan de eerste helft waarin Den Bosch beter was dan Amsterdam. De landskampioen zette vanaf de afslag meteen druk. Nadat Frederique Matla na een kaarts van Imme van der Hoek de bal met de backhand naast het doel sloeg, kreeg Amsterdam een grote kans via Charlotte Vega.

Den Bosch sterker

Het was het enige grote gevaar dat Amsterdam in de eerste helft stichtte. Den Bosch kreeg meer mogelijkheden. Pleun van der Plas slaagde er oog-in-oog met keepster Anne Veenendaal niet in om te scoren.

Vervolgens kreeg Den Bosch twee corners op rij, die er beide door Kimberly Thompson uit werden gelopen. Ze kreeg de bal tot twee keer toe net boven de knie en moest het op het oog bekopen met een knieblessure. Thompson keerde daarna niet meer terug. Ook Joosje Burg van Den Bosch moest voortijdig het veld verlaten. Bij het nemen van een vrije slag kwam ze al struikelend ten val. Het vermoeden is dat ze een kruisband heeft gescheurd.

Goal Krekelaar

Zes minuten na rust kwam Den Bosch alsnog op voorsprong. Krekelaar kon vrij de cirkel in lopen en flatste de bal tussen de benen van Veenendaal in het doel.

Amsterdam zette aan, maar slaagde er niet in om Den Bosch pijn te doen. De ploeg kreeg twee strafcorners, maar die leverden niets op. Bij de eerste werd de variant doorzien door Den Bosch en bij de tweede haalde Julia Müller niet uit, maar besloot zonder succes aan de wandel te gaan in de cirkel. Ook het inzetten van een vliegende keep hielp Amsterdam niet aan het doelpunt om shoot-outs af te dwingen.

Amsterdam-Den Bosch 0-1
0-1 Maartje Krekelaar

Reageer