Play-offs HK (D): Den Bosch wint eerste duel van Amsterdam

(c) Roel Ubels

De dames van Den Bosch hebben de eerste finalewedstrijd in de best-of-three om de landstitel gewonnen. Aan de Oosterplas werd donderdag Amsterdam met 3-2 verslagen.

Den Bosch had in het eerste kwart het overwicht, maar wist dat niet uit te drukken in doelpunten. De eerste strafcorner werd door Ireen van den Assem naast gepusht. De eerste corner van Amsterdam was meteen raak. Eva de Goede sleept de bal over de grond precies langs lijnstopster Marloes Keetels.

Fout Amsterdam afgestraft

Meteen na de afslag van het tweede kwart stond het al gelijk. Lauren Stam speelde de bal tekort terug op Jacky Schoenaker. Marlies Verbruggen pikte de bal op en speelde Lidewij Welten aan. De aanvalster stuitte in eerste instantie op keepster Anne Veenendaal, maar de rebound was wel raak.

Verbruggen kreeg vervolgens nog een kans op de 2-1 na een snelle uitbraak van Den Bosch en een passje van Pleun van der Plas. Veenendaal kon de inzet van de spits met haar handschoen wegwerken. Daarna brak een rommelige fase aan waarin een schot van Maria Verschoor dat hoog over het Bossche doel ging het meest opmerkelijke moment was.

Kans Verschoor

Na rust zette Amsterdam Den Bosch onder druk. Het leidde tot een goede kans voor Maria Verschoor. Keepster Josine Koning kwam snel en goed uit haar goal waardoor Verschoor de bal niet in het doel kreeg. De rebound werd door Kitty van Male over het doel geslagen.

Het offensief leidde uiteindelijk tot het tweede Amsterdamse doelpunt. Marijn Veen bereikte Noor de Baat die op achterlijn Sanne Koolen uitspeelde en voorzette. Pien Sanders tastte mis waarna Jonker de bal achter Koning tikte.

Matla maakt gelijk

In het vierde kwart draaide Den Bosch de achterstand alsnog om in een overwinning. Na een uur spelen pushte Fréderique Matla vanaf de kop van de cirkel de gelijkmaker binnen. Amsterdam vroeg een referral aan wegens gevaarlijk spel. Het protest vond geen gehoor bij de videoscheidsrechter.

Ook Amsterdam kreeg kansen om het duel naar eigen hand te zetten en de 3-2 te maken. Maar Koning redde twee keer uitstekend. Eerst op de corner van De Goede en even later op een backhand van Charlotte Vega. De spits zag de bal in de bovenhoek zeilen, maar Koning kreeg er nog een stick tussen. Hierdoor bleef het 2-2.

Den Bosch pakt winst in slotfase

In de laatste minuut kreeg Den Bosch nog een strafcorner, de zesde van het duel. De push van Ireen van den Assem belandde via de stick en keepster Veenendaal voor de stick van Verbruggen, die niet treuzelde en de bal tegen de touwen sloeg.

Komende zaterdag staat in het Wagener Stadion de tweede finalewedstrijd op het programma. Wint Den Bosch dan pakt de ploeg de 19de landstitel. Wint Amsterdam dan volgt op zondag eveneens in het Wagener Stadion een derde en beslissende wedstrijd.

Den Bosch-Amsterdam 3-2 (1-1)

17.Eva de Goede 0-1 (sc)
18.Lidewij Welten 1-1
45.Kelly Jonker 1-2
60.Fréderique Matla 2-2 (sc)
70.Marlies Verbruggen 3-2 (sc)

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Doris

Amsterdam achterin ontzettend zwak, van een Stam en Muller mag je meer verwachten. Al had Amsterdam wel de kansjes om het af te maken.
Den Bosch weer heel effectief maar spelen fysiek op het randje. Vind van Geffen ontzettend lomp.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.