Play-offs HK (H): Bloemendaal beslist doelpuntrijk duel na shoot-outs - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Bloemendaal beslist doelpuntrijk duel na shoot-outs

Bloemendaal heeft de eerste stap gezet naar de eerste finale sinds 2014. In de eerste wedstrijd van de halve finales wonnen de Mussen zaterdag na het nemen van shoot-outs van Amsterdam. In het Wagener Stadion was de stand na de reguliere speeltijd 5-5.

Vanaf de afslag lag het tempo hoog. Amsterdam kreeg de eerste kansen van het duel. Nicki Leijs bediende Tijn Lissone, die zijn push op de legguards van doelman Jaap Stockmann zag belanden. Een schot van Mirco Pruyser zeilde voorlangs het doel van Bloemendaal. Boris Burkhardt probeerde tevergeefs de bal nog te tippen.

Bloemendaal op voorsprong

Uit het niets kwam Bloemendaal op voorsprong. Florian Fuchs bracht de bal in de cirkel en deze werd aangetikt door Roel Bovendeert. Via het been en de rug van doelman Jan de Wijkerslooth en tussendoor de paal caramboleerde de bal in het doel. Bovendeert was even daarvoor in een meer kansrijke positie, maar toen kreeg Johannes Mooij nog net zijn stick tegen de uithaal.

In het tweede kwart kwam Amsterdam op gelijke hoogte. Het was het begin van een periode van twee minuten waarin drie keer werd gescoord. Burkhardt maakte de 1-1 door de strafcorner hoog in het doel te pushen.

Amsterdam maakt gelijk

Meteen na de afslag kwam Bloemendaal weer op voorsprong. Xavi Lleonart soleerde door de Amsterdamse verdediging en tekende voor de 1-2. Het antwoord van Amsterdam liet niet snel op zich wachten, want direct daarna tikte Caspar van Dijk de gelijkmaker binnen.

Drie minuten voor rust zette Justin Reid-Ross uit een strafcorner Amsterdam op voorsprong. In eerste instantie werd de corner eruit gelopen door de Bloemendaalse verdediging, waarna de Zuid-Afrikaan nog een keer mocht aanleggen en de bal hoog in de touwen joeg.

Amsterdam loopt uit

Na rust nam Amsterdam meer afstand van Bloemendaal. Billy Bakker schoot raak met de backhand nadat hij werd aangespeeld door Valentin Verga: 4-2. Deze marge leek echter niet de beslissing in het duel.

Binnen tien minuten had Bloemendaal de achterstand alweer omgebogen in een voorsprong. Jamie Dwyer tipte een strafcorner van Tim Swaen voor de aansluitingstreffer, waarna Yannick van der Drift de 4-4 binnen tikte na een voorzet van Dwyer.

Bloemendaal op voorsprong

De Australiër was ook de aangever bij de 4-5. Tim Jenniskens kroop voor zijn tegenstander en tikte de bal achter keeper De Wijkerslooth, die even daarvoor knap redde op een inzet van Florian Fuchs.

Amsterdam zette alles op alles voor de gelijkmaker, maar moest oppassen voor de counter van Bloemendaal. Het inzetten van de extra veldspeler leverde uiteindelijk de gelijkmaker op. Eerst bracht Stockmann redding op het schot van Fergus Kavanagh, maar was even later kansloos op de inzet van Nicki Leijs.

Shoot-outs

Dit betekende dat shoot-outs de beslissing moesten brengen. In de serie scoorden Thierry Brinkman, Florian Fuchs, Jamie Dwyer en Roel Bovendeert voor Bloemendaal. Bij Amsterdam waren Mirco Pruyser, Reid-Ross uit een strafbal en Teun Rohof trefzeker. Jan Willem Buissant scoorde ook, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens bolle kant.

Morgen is de tweede wedstrijd op ’t Kopje in Bloemendaal. De eventuele derde wedstrijd is donderdag eveneens op Bloemendaal.

Amsterdam-Bloemendaal 5-5 (3-2)

Bloemendaal wint na shoot-outs 5-3
16.Roel Bovendeert 0-1
22.Boris Burkhardt 1-1 (sc)
23.Xavi Lleonart 1-2
24.Caspar van Dijk 2-2
30.Justin Reid-Ross 3-2 (sc)
39.Billy Bakker 4-2
43.Jamie Dwyer 4-3 (sc)
46.Yannick van der Drift 4-4
49.Tim Jenniskens 4-5
70.Nicki Leijs 5-5

Reageer