Play-offs HK (H): Kampong na shoot-outs naar finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Kampong na shoot-outs naar finale

Kampong heeft voor het tweede seizoen op rij de finale van de play-offs bereikt. De titelverdediger rekende in de halve finales in tweede wedstrijden af met Oranje-Rood. Net als zaterdag werd het duel op zondag pas na shoot-outs beslist. Na de reguliere speeltijd was de stand net als in het eerste duel 1-1.

Dit keer viel de gelijkmaker in de laatste seconden van het duel. Philip Meulenbroek sleepte er met een harde knal een shoot-outserie uit het vuur, nadat Oranje-Rood al in het eerste kwart op voorsprong was gekomen na een mooie solo van Benjamin Stanzl.

Voorsprong Oranje-Rood

Het was een voorsprong van de Eindhovense formatie, die niet tegen de verhouding in was. De ploeg speelde wat soepeler en mocht in dat eerste kwart drie keer aanleggen vanaf de kop van de cirkel. Zo moest Robbert Kemperman bij de tweede corner op de lijn redding brengen. Kampong kreeg ook kansen. Quirijn Caspers stuitte op doelman Pirmin Blaak en in de rebound ging zijn inzet naast het doel.

In het tweede kwart werden de kansen voor Oranje-Rood schaarser en verzuimde Kampong de gelijkmaker te maken. Bjorn Kellerman zag Blaak in de weg liggen en Constantijn Jonker, die lange tijd kampte met de naweeën van een hersenschudding en weer minuten maakte, maaide in kansrijke positie over de bal.

Kansen Kampong

Na rust koos Kampong vol voor de aanval en drukte het Oranje-Rood in de verdediging. Het vizier van de Utrechters stond echter niet scherp. De Wijn zag een rebound van een corner door Rashid van de lijn worden gehaald. Kellerman zag een uithaal over het doel verdwijnen.

Oranje-Rood was af en toe gevaarlijk in de tegenaanval. Niek van der Schoot werd door een scoop van achteruit de diepte ingestuurd, maar hij faalde oog-in-oog met doelman David Harte.

In het laatste kwart reeg Kampong vijf strafcorners aaneen. Bij de laatste raakte Kellerman de buitenkant van de paal. Langzaam tikte de tijd weg, maar de Utrechters bleven de aanval zoeken. Met nog minder dan twee minuten op de klok werd Harte ingewisseld voor een extra veldspeler.

Vervolgens kreeg Agustin Mazzilli een gele kaart en dat was het duwtje in de goede richting dat Kampong nodig had. Een lange corner belandde voor de stick van Meulenbroek die met de backhand uithaalde: 1-1.

De euforie duurde slechts kort, want een paar seconden later klonk het eindsignaal en moesten beide ploegen alweer klaar staan voor de shoot-outs. Caspers zette Kampong op voorsprong, waarna Stanzl en Sander de Wijn misten. Vervolgens waren de pogingen van Thomas Briels en Kemperman raak. De Voogd deed te lang over zijn poging en werd afgefloten. Daarna scoorden Meulenbroek en Mazzilli. Kellerman had de beslissing op de stick, maar scoorde niet. Galema kon sudden-death in de serie afdwingen, maar raakte de paal.

Kampong-Oranje-Rood 1-1 (0-1)

Kampong wint na shoot-outs 3-2
13.Benjamin Stanzl 0-1
70.Philip Meulenbroek 1-1

Reageer