Play-offs HK (H): Kampong prolongeert titel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Kampong prolongeert titel

De heren van Kampong hebben de titel geprolongeerd. De Utrechtse ploeg won zondag het derde en beslissende duel in de finale van de play-offs met 3-1 van Amsterdam.

Dat duel was noodzakelijk omdat Amsterdam een dag eerder, ook in Utrecht, de stand in de best-of-three op 1-1 had gebracht na de 2-1 zege. Kampong was vorige week op voorsprong gekomen in de finaleserie door in Amsterdam te winnen na shoot-outs.

Sterk begin Kampong

Kampong kwam beter uit de startblokken dan een dag eerder. Amsterdam was nauwelijks gevaarlijk. De ploeg kreeg wel de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar in de tegenaanval scoorde Kampong.

Robbert Kemperman bereikte met een diagonale pass Bjorn Kellerman, die de bal in een keer doortikte naar Jasper Luijkx. Hij rondde koelbloedig af. Even daarvoor was Luijkx ook al gevaarlijk, maar toen wipte hij de bal maar net over het doel van Jan de Wijkerslooth.

Kansen

Kampong kreeg vervolgens kansen om de score te vergroten. Kellerman stuitte op de Wijkerslooth en de Amsterdamse keeper had ook een antwoord op de inzet van Pepijn Luijkx na een voorzet van Boet Phijffer.

De Utrechtse ploeg leek het duel in de greep te hebben. Er lukte vrij weinig bij Amsterdam, maar vlak voor rust tekende Mirco Pruyser voor de 1-1. De spits trok van de achterlijn naar binnen en met een backhand verschalkte hij doelman David Harte. Het was de tweede kans voor Pruyser die even daarvoor met een harde forehand de legguards van Harte raakte.

Kampong op voorsprong

Na rust werd Amsterdam sterker. Het was echter Kampong dat scoorde. Sander de Wijn veroverde de bal op het middenveld en speelde Robbert Kemperman aan. De international maakte geen fout oog-in-oog met De Wijkerslooth en schoof de bal beheerst in het Amsterdamse doel: 2-1.

Amsterdam bleef ook in het vierde kwart druk op Kampong zetten. De in totaal zeven strafcorners waren echter niet besteed aan Justin Reid-Ross, die moeite had met de sleeppush op het Utrechtse veld. In de tweede wedstrijd bleven vijf Amsterdamse strafcorners onbenut.

Titel is binnen

De gelijkmaker bleef uit. Het was Kampong dat in de slotminuut nog scoorde. Doelman De Wijkerslooth was gewisseld voor een extra veldspeler. Hierdoor lag het veld open toen Kellerman met een scoop van achteruit werd bediend. Het was voor de aanvaller een koud kunstje om de bal in het doel te tikken en de titelprolongatie van Kampong zeker te stellen.

Kampong-Amsterdam 3-1 (1-1)

10.Jasper Luijkx 1-0
34.Mirco Pruyser 1-1
51.Robbert Kemperman 2-1
69.Bjorn Kellerman 3-1

Comments (1)

  1. Topcoach!

    Niet mijn favoriete club, maar wel de terechte kampioen. Overigens wel enorm onsportief van Kampong publiek om tijdens de corners van Amsterdam de sirene aan te zetten, maar niet bij Kampong corner. Is toch de invloed van de voetbalafdeling…Nu kijken wie komend weekend de beste is, hoop stiekem toch op Herakles 🙂

Reageer