Play-offs HK (H): Kampong wint eerste finaleduel | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Kampong wint eerste finaleduel

Kampong heeft het eerste finaleduel van de play-offs gewonnen. De Utrechtse ploeg won zondag in het Wagener Stadion na het nemen van shoot-outs van Amsterdam. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Kampong kwam in het eerste kwart beter voor de dag, maar het was Amsterdam dat scoorde. Tijn Lissone tipte de harde pass van Teun Rohof achter doelman David Harte. Het was een kopie van de openingstreffer van Mirco Pruyser afgelopen donderdag tegen Bloemendaal.

Kampong maakt gelijk

De Utrechtse ploeg kwam in het tweede kwart op gelijke hoogte. De titelverdediger profiteerde van een overtal, nadat Rohof met groen naar de kant moest na een overtreding op Sander de Wijn. Martijn Havenga sloeg de bal de cirkel in. Philip Meulenbroek was tegenstander Justin Reid-Ross net te snel af en zette zijn stick tegen de bal: 1-1.

Dat de gelijke stand ook de ruststand was, mocht Kampong zichzelf aanrekenen. De ploeg verzuimde in de eerste helft de kansen te verzilveren. Quirijn Caspers was twee keer dichtbij een treffer met een tip-in en in de slotminuut van het tweede kwart stormde Bjorn Kellerman na balverlies van Johannes Mooij alleen op het Amsterdamse doel af. Zijn inzet werd gered door keeper De Wijkerslooth waarna Kellerman de rebound hoog over het doel sloeg.

Kansen voor Kampong

Ook na rust bleef Kampong goede mogelijkheden creëren. Meulenbroek had de 1-2 op de stick, maar kon zijn tip niet de goede richting geven. De spits was het eindstation was een snelle counter, nadat Lars Balk de derde strafcorner van Amsterdam onschadelijk had gemaakt. Hij doorzag de variant van Reid-Ross op Verga en leidde de counter van de Utrechtse ploeg in.

Even later zette Robbert Kemperman zijn stick tegen de pass van De Wijn. De bal ging echter naast het doel van De Wijkerslooth. De keeper maakte vervolgens ook een schot van de vrijstaande Teun Kropholler onschadelijk. En vlak voor het einde van het derde kwart pushte Havenga de tweede corner naast.

Havenga op de paal

Ook in het vierde kwart bleef Kampong gevaarlijk. Een lange bal van achteruit werd prima aangenomen door Jasper Luijkx, maar zijn schot ging naast. Amsterdam beperkte zich tot verdedigen. Het kwam weinig meer in de cirkel van Kampong. De enige mogelijkheid was een backhand van Pruyser die werd gered door doelman David Harte.

In het slot leek Kampong loon naar werken te krijgen. De sleeppush van Havenga vanaf de kop van de cirkel belandde op de paal. Hierdoor bleef de stand gelijk en moesten shoot-outs de beslissing brengen.

Shoot-outs

Amsterdam wisselde net als afgelopen zondag tegen Bloemendaal De Wijkerslooth in voor Philip van Leeuwen. Dit keer bracht de doelman ondanks twee reddingen de Amsterdammers geen geluk. Kampong was met Harte onder de lat net iets beter. Nadat Bjorn Kellerman Kampong in de serie op een 3-2 voorsprong had gezet, belandde de inzet van Rohof in het zijnet.

Amsterdam-Kampong 1-1 (1-1)

Kampong wint na shoot-outs 3-2
13.Tijn Lissone 1-0
23.Philip Meulenbroek 1-1

Reageer