Play-outs (D): Groningen en Huizen handhaven zich

(c) Roel Ubels

De dames van Groningen en Huizen spelen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. Beide ploegen wonnen zaterdag ook hun tweede duel in de best-of-three om promotie/degradatie. Groningen rekende in eigen huis af met Rotterdam (2-1) en Huizen won voor eigen publiek met dezelfde cijfers van HGC.

Huizen-HGC 2-1 (1-1)

Voor de derde maal in vier seizoenen is HGC gestruikeld op de drempel van promotie naar de Hoofdklasse. Nadat Bloemendaal afgelopen jaar en in 2015 de Wassenaarse ploeg de voet dwars zette, was het dit keer Huizen dat HGC de toegang tot de Hoofdklasse ontzegde.

Na het verlies na shoot-outs afgelopen woensdag in het eerste duel moest HGC in Huizen winnen om een derde en beslissende wedstrijd op eigen terrein af te dwingen.

Snelle gelijkmaker

In het tweede kwart kwam HGC op voorsprong. Bernice van Aken sloeg de eerste strafcorner binnen. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later verzilverde Jasmijn Oliemans de eerste strafcorner van Huizen.

HGC kreeg vervolgens nog voor rust een aantal goede kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Dat lukte niet. Het was Huizen dat twaalf minuten voor tijd op 2-1 kwam. Edmee Peijster gaf in een scrimmage voor het doel het laatste zetje.

Gelijkmaker valt niet

In de slotfase kreeg HGC nog drie strafcorners, maar slaagde er niet in de gelijkmaker op het bord te zetten.

20.Bernice van Aken 0-1 (sc)
25.Jasmijn Oliemans 1-1 (sc)
58.Edmee Peijster 2-1 (sc)

Groningen-Rotterdam 2-1 (0-1)

Na de 4-2 zege woensdag in Rotterdam was Groningen nog maar een overwinning verwijderd van handhaving in de Hoofdklasse. De ploeg wilde dat voor eigen publiek voor elkaar boksen, maar de zenuwen speelden Groningen parten.

Het was voormalig international Willemijn Bos, die uiteindelijk voor de bevrijding zorgde. Na rust maakte ze voorsprong van Rotterdam, een doelpunt van Maria Jimena Cedres Lobbosco in het tweede kwart, ongedaan uit een strafcorner, waarna Bos vier minuten voor tijd aan de basis stond van de winnende treffer van Florentine Blom.

Afscheid

In de feestvreugde nam Groningen afscheid van aanvoerster Klaartje de Bruin, Anne van Erp, Jorien Werumeus Buning en coach Marc Materek.

Materek, die komend seizoen de heren van Groningen onder zijn hoede heeft, loodste de dames twee seizoenen geleden naar de Hoofdklasse. Na een prima eerste jaar op het hoogste niveau volgde een lastiger jaargang. Op de laatste speeldag voorkwam Groningen directe degradatie waarna handhaving uiteindelijk dankzij twee zeges op Rotterdam in de play-outs veilig werd gesteld.

24.Maria Jimena Cedres Lobbosco 0-1
52.Willemijn Bos 1-1 (sc)
66.Florentine Blom 2-1 (sc)

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.