Play-outs (D): Huizen en Groningen winnen eerste duel

(c) Jacob Gunter

De dames van Huizen en Groningen zijn nog één overwinning verwijderd van handhaving in de Hoofdklasse. Beide clubs wonnen woensdag hun eerste wedstrijd in de best-of-three. Groningen won het uitduel met Rotterdam met 4-2 en Huizen versloeg in Wassenaar HGC na het nemen van shoot-outs (2-4). Het duel was na de reguliere speeltijd in 0-0 geëindigd.

HGC-Huizen 0-0

Huizen wint na shoot-outs 2-4
Voor de derde keer in vier seizoenen waagt HGC een poging om te promoveren naar de Hoofdklasse. Nadat de Wassenaarse ploeg in twee duels afrekende met de andere nummer twee van de Overgangsklasse, HIC, (3-1 en 1-0) lijkt HGC opnieuw op de drempel van promotie te struikelen.

Het eerste duel met Huizen, de nummer tien in de Hoofdklasse, ging in eigen huis verloren. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. In die serie was Huizen net iets sterker: 2-4.

Huizen kan zaterdag lijfsbehoud veilig stellen door voor eigen publiek te winnen van HGC, dat bij winst een derde en beslissende duel afdwingt, dat een dag later wordt afgewerkt in Wassenaar.

Rotterdam-Groningen 2-4 (2-1)

Net als Huizen heeft ook Groningen de eerste wedstrijd van de best-of-three met winst afgesloten. De nummer elf van de Hoofdklasse won het uitduel met Rotterdam met 4-2.

De Rotterdammers, die in de play-offs van de Overgangsklasse verloren van Pinoké, kwamen tot twee toe op voorsprong en leidde bij rust met 2-1 dankzij doelpunten van Lisa van Baaren en Danielle van Rootselaar. Klaartje de Bruijn tekende voor de gelijkmaker. De Bruijn bepaalde ook de eindstand op 2-4 nadat Willemijn Bos en Noor Hakker in een periode van drie minuten de Groningse achterstand hadden omgebogen naar een voorsprong.

Groningen kan zaterdag voor eigen publiek een plek in de Hoofdklasse veiligstellen. Bij verlies reist de ploeg een dag later weer naar Rotterdam voor de derde en beslissende wedstrijd.

3.Lisa van Baaren 1-0
19.Klaartje de Bruijn 1-1
32.Danielle van Rootselaar 2-1
45.Willemijn Bos 2-2 (sc)
48.Noor Hakker 2-3
55.Klaartje de Bruijn 2-4 (sc)

Zaterdag 2 juni:
12.30 uur: Huizen-HGC
12.30 uur: Groningen-Rotterdam

Zondag 3 juni:
12.30 uur: HGC-Huizen *
12.30 uur: Rotterdam-Groningen *
* Indien noodzakelijk

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.