Play-outs (H): Almere blijft op hoogste niveau actief | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-outs (H): Almere blijft op hoogste niveau actief

De heren van Almere spelen ook komend seizoen in de Hoofdklasse. In het derde en beslissende duel om promotie/degradatie won Almere zondag met 1-0 van overgangsklasser Hurley.

Hurley-Almere 0-1 (0-1)

Almere moest het in de derde en beslissende wedstrijd stellen zonder international Terrance Pieters, die zaterdag een hamstringblessure opliep. In het door Almere met 3-0 gewonnen duel speelde Pieters, die afgelopen week werd opgeroepen voor de Champions Trophy in Breda, een belangrijke rol met een doelpunt en een assist.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Almere. De bal belandde enigszins gelukkig voor de stick van Manuel Verga. Zijn inzet kwam tegen de helm van doelman Daan Wisselink. De keeper was even de bal kwijt, die vervolgens door de verdediging kon worden weggewerkt.

Verdiend op voorsprong

Almere dicteerde het spel en kwam vlak voor het einde van het eerste kwart verdiend op voorsprong. Jonas de Geus sloeg de bal in het net, nadat de bal door hard door Almere de cirkel in werd geslagen en voor de stick van de international belandde.

Even daarvoor was Hurley, dat nauwelijks op de vijandige helft te vinden was, al ontsnapt aan een achterstand. De breedtepass van Menne van Willigenburg werd onderschept door Juan Fortuin. Zijn schot werd gered door Wisselink.

Geen tweede goal

Almere wilde meer en kreeg meer, maar het leverde geen tweede doelpunt op. In de slotseconden van het eerste kwart mocht Almere drie keer op rij aanleggen voor een strafcorner en na een mooie solo van Erwin Kruisbrink zeilde de bal net over het doel.

Hurley stelde daar weinig tegenover. De ploeg was slordig in de eindpass. Almere-doelman Youri Beck werd nauwelijks op de proef gesteld. Vlak na de afslag van het tweede kwart bracht hij redding op een schot, maar bij de eerste strafcorner van Hurley hoefde hij niet in actie te komen, omdat de bal slecht werd aangegeven.

Een ander Hurley

Hurley wist dat het na rust anders voor de dag moest komen. En dat deed de ploeg dan ook. Meteen in de beginfase van het derde kwart kreeg Hurley maar liefst vijf strafcorners. De score bleef echter 0-1 in het voordeel van Almere.

Hurley zocht ook in het vierde kwart de aanval. Het zette Almere vast op eigen helft. Hurley voerde de druk op, maar bleef slordig in de passing. Bovendien werd een veelbelovende aanval over de linkerkant afgefloten door de scheidsrechter en ging de achtste corner via keeper Beck over het doel.

Geen slotoffensief

Als laatste pressiemiddel haalde Hurley met nog vijf minuten op de klok keeper Wisselink naar de kant voor een extra veldspeler. Een echt slotoffensief bleef uit, waardoor Almere voor het tweede jaar op rij handhaving via de play-outs bewerkstelligde.

14.Jonas de Geus 0-1

Reageer