Play-outs (H): hdm promoveert ten koste van Hurley - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-outs (H): hdm promoveert ten koste van Hurley

hdm keert terug naar de Hoofdklasse. De Haagse formatie was zondag in eigen huis in de derde en beslissende wedstrijd te sterk voor Hurley. De beslissing viel na het nemen van shoot-outs, nadat het duel na de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd.

Hurley dwong het beslissingsduel om promotie/degradatie af door zaterdag in het Amsterdamse Bos het tweede duel in de best-of-three met 4-1 te winnen. hdm had vorige week het eerste duel met 2-1 gewonnen.

Beginfase

Er gebeurde veel in de beginfase van het derde duel. Niels Blaak van hdm kreeg al na twee minuten geel en vier minuten later prijkte de stand 1-1 op het bord.

Ruben Versteeg zette hdm op voorsprong. Een scoop van achteruit werd verkeerd beoordeeld door Hurley-aanvoerder Thom Hayward. Martijn Dolman profiteerde van het foutje en gaf een voorzet die door Versteeg werd benut. Lang duurde de Haagse euforie niet, want Stijn Jolie maakte uit een strafcorner gelijk.

hdm mist strafbal

Halverwege de eerste helft verzuimde hdm-aanvoerder Kieran Dartée zijn ploeg opnieuw op voorsprong te zetten. Zijn strafbal werd gekeerd door Daan Wisselink. Ook Hurley kreeg kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar de strafcorner en het schot van Rogier Rombouts vonden het net niet.

Na rust werd het duel met de minuut spannender. In de slotfase liep Blaak tegen zijn tweede gele kaart op. De daaropvolgende vrije slag van Hurley leidde tot een strafcorner. Inmiddels was de reguliere speeltijd verstreken. Deze corner leidde tot een volgende corner. Andy McConnell pakte de rebound op en scoorde, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een nieuwe corner. Uiteindelijk mocht Hurley vijf keer aanleggen, maar het Jolie lukte niet een gaatje te vinden in de cornerverdediging van hdm.

Blijdschap en teleurstelling

De blijdschap was enorm aan de kant van hdm, terwijl Hurley met teleurgestelde gezichten de dug-out opzocht en zich ging voorbereiden op de shoot-outs.

In de serie ontpopte hdm-goalie Joey Fontaine zich tot matchwinner. Hij voorkwam dat de eerste drie Hurley-spelers Lex Hoogeveen, Maarten Nyst en Christiaan Collot d’Escury konden scoren. Bij een 2-0 stand in het voordeel van hdm verzuimde Sander Groenheijde de serie te beslissen. Hij raakte de bal kwijt waarna Wisselink kon redden. Vervolgens verkleinde Victor Plat de achterstand naar 2-1.

Groenheijde beslist shoot-outs

Dolman stelde zich op. Wisselink maakte een overtreding op hem, waarna de scheidsrechter naar de strafbalstip wees. Het was Groenheijde die naar voren stapte en de bal binnen schoot.

Na zes seizoenen keert hdm weer terug op het hoogste niveau. Frappant is dat de ploeg in 2011 degradeerde uit de Hoofdklasse na een drieluik tegen Hurley, dat dit keer een stapje terug moet doen.

hdm-Hurley 1-1 hdm wint na shoot-outs 3-1

1-0 Ruben Versteeg
1-1 Stijn Jolie (sc)

Comments (1)

  1. Topcoach!

    Dit jaar toch echt spektakel bij de heren! Mooi dat HDM weer terug is en zou mooi zijn als KZ ooit ook weer eens aanhaakt. Jammer voor Hurley, maar gewogen en te licht bevonden. Nu al benieuwd naar transfers, seizoen nu echt voorbij, verwacht snel eerste aankondigingen.

Reageer