Pleun van der Plas: ‘Knallen, leren en plezier maken’

(c) Peter Klanke

Pleun van der Plas is blij dat het zaalseizoen weer van start is gegaan. In de Sporthallen Zuid in Amsterdam werd zondag de eerste speeldag in de Hoofdklasse afgewerkt. Met haar ploeg Den Bosch won Van der Plas beide competitieduels, tegen Voordaan (6-4) en Nijmegen (7-1).

“Het is een goed alternatief om in de winterstop lekker te blijven hockeyen”, zegt Van der Plas over het spelen in de zaal. “Ik ben blij dat het er weer is en ik vind het ook leuk voor de afwisseling.”

Voorbereiding

Optimaal kon de aanloop naar het zaalseizoen niet worden genoemd. De voorbereiding was kort en de hoofdklasseclubs zagen een mogelijkheid om oefenwedstrijden te spelen in het water vallen omdat het voorbereidingstoernooi vorige week zondag werd afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

“Dit is de tweede week dat we in de zaal actief zijn”, legt Van der Plas uit. “Dat is nog niet zo heel lang. We zijn eigenlijk nog niet compleet geweest met de trainingen. Dus we hebben dus ook niet echt helemaal goed kunnen oefenen”, maar voegt Van der Plas toe, “het is ook wel even lekker dat je heel even een pauze hebt. Dat je het gevoel hebt dat je er nu ook wel echt zin in hebt en vol gas kan geven in de zaal.”

Vorig seizoen geen play-offs

Afgelopen seizoen greep Den Bosch naast plaatsing voor de play-offs. De ploeg verloor tijdens de reguliere competitie slechts één keer, maar speelde ook maar liefst zeven keer gelijk. “Het was jammer dat we net de play-offs hebben gemist. Ondanks dat we niet veel wedstrijden wisten te winnen, zijn we wel steady geweest. En dat is ook een kracht.”

In vergelijking met vorig seizoen is er op de eerste speeldag wel een accentverschil merkbaar in het spel van Den Bosch. “We hebben nu iets meer hoge druk gespeeld, dus iets aanvallender. Dat is het verschil met vorig jaar. Toen speelden we iets verdedigender. Dan zie je dat je minder goals tegen krijgt, maar ook echt beduidend minder scoort.”

Geen harde doelstelling

Hoewel Den Bosch natuurlijk beter wil presteren dan afgelopen seizoen is een harde doelstelling niet uitgesproken. “Daar hebben we het eigenlijk niet eens over gehad”, zegt Van der Plas. “We willen gewoon lekker met z’n allen knallen, vooral leren en plezier maken. Wat ons doel is, is niet letterlijk besproken. Over een plek op de ranglijst hebben we het niet echt gehad. We willen iedere wedstrijd winnen. Zo gaan we de wedstrijd in en dat is ons doel eigenlijk.”

Die doelstelling werd op de eerste speeldag van de Hoofdklasse Zaal gehaald met zeges op promovendus Nijmegen en Voordaan.

Gestart met twee zeges

Nijmegen werd ruim met 7-1 verslagen. In de openingswedstrijd tegen Voordaan leek Den Bosch ook op een flinke zege af te stevenen. Ondanks twee gemiste strafballen liep de Bossche ploeg uit naar een 6-1 voorsprong, maar bracht de ploeg uit Groenekan de spanning in de slotfase nog terug door nog drie keer te scoren.

“Het was zeker nog even spannend”, geeft Van der Plas toe. “Maar het spel was gewoon goed, zeker de eerste 35 minuten. Daar moeten we ons gewoon aan vasthouden. Ik hoop dat we deze lijn door kunnen zetten naar de andere wedstrijden.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.