Preview FIH Pro League: Heren Oranje lijken een makkelijke week te krijgen - Hoofdklasse Hockey Nederland
Terrance-Pieters-Nederland-Groot-Brittanië-FIH-Pro-League

Preview FIH Pro League: Heren Oranje lijken een makkelijke week te krijgen

Ook de Heren starten morgen met de eerste wedstrijd in de FIH Pro League. De tegenstander komt net zoals bij de dames ook uit Groot-Brittannië. Vorig seizoen wonnen de Nederlands nog van de Britten in de strijd om de bronzen plak in de Pro League.

Het gaat bij de Oranje Heren nog altijd niet voor de wind. Na zes speelrondes staat de ploeg van Max Caldas op de derde plaats. Toch kan er deze week een belangrijke stap worden gemaakt richting de eerste plek. Bij een dubbele overwinning nadert de equipe de eerste plek.

Moeizaam periode voor Oranje

Vorig seizoen was het spel van Oranje vaak futloos, inspiratieloos en weinig passievol. Het leek alsof het team vaak met de handrem op speelde. Het seizoen in 2019 werd afgesloten met een derde plek in de Pro League. Ook op het EK 2019 werd een bronzen medaille behaald. Ternauwernood won Oranje de dubbele ontmoeting met Pakistan, waardoor het volgend jaar toch ‘gewoon’ op de Olympische Spelen in Tokio is te zien.

Ook dit jaar begon de FIH Pro League voor Oranje niet vlekkeloos. Tegen India werd de eerste wedstrijd kansloos verloren. Waar de Indiërs mooi aanvallend spel lieten zien, kwam Oranje totaal niet in haar spel. In de tweede wedstrijd tegen Indie werd er gelijk gespeeld. In de dubbele ontmoeting tegen Spanje, pakte Oranje wel zes punten. Maar ook in de dubbele ontmoeting tegen Argentinië werd er twee keer gelijk gespeeld.

Afscheid werd er genomen van middenvelder Valentin Verga. De belangrijkste reden die Caldas toen gaf, was dat de ploeg graag meer helderheid wilde omtrent de selectie die straks in Tokio moet gaan strijden. Opmerkelijk, want in het spel van Verga is er altijd passie in het spel te vinden. Iets wat Oranje de laatste jaren vaak mist.

Toch lijkt de KNHB blij te zijn met de prestaties van de heren van de afgelopen jaren. Bondscoach Max Caldas kreeg te horen dat zijn contract werd verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2021.

Ontmoeting tegen Groot-Brittannie

Tegen de Britten hoopt Oranje toch een andere weg in te slaan. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het clubhockey volledig op haar gat ligt. Hierdoor kreeg de ploeg de kans om intensief met elkaar samen te zijn. De laatste keer dat de Nederlandse heren de Britten tegenkwamen was in de ‘troostfinale’ van de FIH Pro League 2019. In het Wagener stadion. Oranje trok aan het langste eind in het doelpuntrijke duel. Kijkende naar de huidige selectie, die volledig fit is, lijkt het Nederlandse team morgen een makkelijke avond te krijgen. De Britten staan namelijk strak onderaan en hebben nog maar vijf punten behaald.

Zie hier de wedstrijdselectie van de Nederlandse Heren voor de eerste ontmoeting met Groot-Brittannië.

Hoofdklassehockey geeft morgen live-updates van de FIH Pro League wedstrijden in Amstelveen. Volg de site of bekijk de wedstrijden live via Ziggo.

Reageer