Preview HK (D): Amsterdam tegen Laren, Bloemendaal ontvangt Huizen

(c) Rob Visser

Op maandag worden in de Hoofdklasse dames drie inhaalduels van de 13de speeldag gespeeld. Amsterdam ontvangt in de topper Laren en in het rechterrijtje staat de topper tussen Bloemendaal en Huizen op het programma. Landskampioen Den Bosch gaat in het hoge noorden op bezoek bij Groningen.

Amsterdam-Laren

Het is een pittig paasweekend voor Laren. Afgelopen vrijdag kwam Den Bosch op bezoek en maandag speelt de ploeg in het Wagener Stadion tegen Amsterdam. Door de 1-2 nederlaag tegen de landskampioen zakte Laren naar een vijfde plaats op de ranglijst. De ploeg heeft wel minder duels gespeeld dan concurrenten Oranje-Rood en SCHC, maar veel meer puntenverlies kan Laren zich in de strijd om deelname aan de play-offs niet veroorloven. In de laatste drie uitduels stapte Laren met de drie punten van het veld en in de laatste twee duels hield de ploeg de nul. Tegenstander Amsterdam draait prima. De 2-1 zege op Kampong afgelopen vrijdag betekende alweer de achtste zege op rij voor de koploper. En ook alle thuisduels dit seizoen werden gewonnen. Daarnaast spreekt de uitslag van het eerste onderlinge duel ook in het voordeel van Amsterdam. In Laren werd met 2-1 gewonnen.

Groningen-Den Bosch

De stemming bij Groningen is opperbest. De ploeg sloeg afgelopen vrijdag een dubbelslag. Er werd voor het eerst dit seizoen gewonnen. Bovendien deed Groningen de laatste plaats over aan Nijmegen, dat het slachtoffer was van de Groningse dadendrang (3-2). Punten tegen Den Bosch lijken een utopie. De landskampioen is op recordjacht. De 2-1 overwinning op Laren vrijdag betekende alweer de 48ste competitiewedstrijd zonder nederlaag. In november 2015 werd voor het laatst verloren. Eerder dit seizoen kende Den Bosch geen genade voor Groningen en won met 8-0.

Bloemendaal-Huizen

Beide ploegen verloren vrijdag hun wedstrijd. Bloemendaal ging in eigen huis met 4-0 onderuit tegen SCHC en Huizen verloor voor eigen publiek met 2-0 van hdm. Hierdoor bleef het verschil tussen beide ploegen zes punten in het voordeel van Bloemendaal. Wil Huizen de play-outs voorkomen dan moet er op ’t Kopje worden gewonnen. Dat zou meteen ook de eerste uitzege van het seizoen betekenen. De thuisbalans van Bloemendaal is mager met slechts één punt uit acht wedstrijden. De ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in een kleine zege voor Bloemendaal (0-1).

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.