Preview HK (D): Brabantse derby tussen Oranje-Rood en Den Bosch

(c) Roel Ubels

Zondag wordt het tweede deel van het dubbelweekend afgewerkt. Afgelopen vrijdag werden de inhaalduels van de twaalfde speelronde gespeeld. Op speeldag 14 staat zondag de Brabantse derby tussen Oranje-Rood en Den Bosch op het programma.

Oranje-Rood-Den Bosch

Den Bosch leed vrijdag in de eerste wedstrijd na de winterstop het eerste puntenverlies van het seizoen. In eigen huis bleef de koploper steken op 1-1 tegen Kampong. Daarnaast zag de landskampioen achtervolger Amsterdam tot op één punt naderen. In de Brabantse derby wil Den Bosch niet nogmaals punten verspelen. IN uitduels komt de Bossche formatie goed voor de dag. Vijf wedstrijden buitenshuis werden gewonnen en de ploeg incasseerde slechts één doelpunt. Oranje-Rood boekte na de hervatting van de competitie twee overwinningen op rij, maar in eigen huis werd nog niet gewonnen van een topploeg. De Eindhovense ploeg verloor van Amsterdam en Laren en speelde gelijk tegen SCHC. Eerder dit seizoen verloor Oranje-Rood in en tegen Den Bosch met 2-0.

Nijmegen-Amsterdam

In de strijd om de eerste plaats in de Hoofdklasse deed Amsterdam afgelopen vrijdag goede zaken. Door de winst op Huizen (2-3) verkleinde de Amsterdamse ploeg de achterstand op koploper Den Bosch naar één punt. Amsterdam verloor slechts één van de zeven uitduels dit seizoen. Nijmegen pakte voor eigen publiek pas één punt. De ploeg leed vrijdag de zesde nederlaag op rij, waarvan twee na de winterstop. In die twee duels wist Nijmegen niet te scoren. Eerder dit seizoen won Amsterdam ruim van Nijmegen: 4-1.

Laren-Bloemendaal

Bloemendaal blijft goed presteren in uitduels. Vrijdag werd Hurley op 0-0 gehouden. Alle punten dit seizoen, tien in totaal, werden behaald in wedstrijden op vreemde bodem. Laren is gewaarschuwd, maar de Gooise ploeg won de eerste onderlinge confrontatie met 5-1. Bovendien won Laren vrijdag in eigen huis met 2-0 van Nijmegen.

Huizen-SCHC

Met twee overwinningen is SCHC sterk begonnen aan de tweede competitiehelft. Na de 4-1 zege vorige week op Hurley werd vrijdag hdm met dezelfde cijfers aan de kant gezet. De derde zege op rij moet volgen tegen Huizen. De promovendus hervatte de competitie met een thuisnederlaag tegen Amsterdam (3-2). Het duel met SCHC zal een pittige kluif worden voor Huizen, dat de eerste onderlinge ontmoeting met 5-1 verloor.

Hurley-Kampong

Met vier punten uit twee duels is Kampong prima uit de startblokken gekomen na de winterstop. De eerste thuiszege van het seizoen na de 3-1 winst op hdm en de puntendeling met koploper Den Bosch moet het zelfvertrouwen van de Utrechtse ploeg een enorme boost geven. Kampong hoopt de goede lijn door te trekken tegen Hurley. En dat moet mogelijk zijn. Hurley leek zich na de eerste seizoenshelft te kunnen mengen om tickets voor de play-offs, maar na een punt uit twee wedstrijden lijkt die ambitie vooralsnog niet te kunnen worden verwezenlijkt. De ploeg kan moed putten uit duel eerder dit seizoen toen Hurley met een 2-1 zege van het veld stapte. Inmiddels lijken de kaarten anders te liggen.

hdm-Groningen

Met twee nederlagen lijkt hdm afscheid te moeten nemen van de race om de tickets voor de play-offs. Na de 3-1 tegen Kampong werd vrijdag in eigen huis met 4-1 verloren van SCHC. Het eerherstel moet komen in het duel met Groningen. Op basis van de heenwedstrijd moet hdm daarin kunnen slagen. In Groningen werd met 4-1 gewonnen. De Groningse ploeg lijkt bezig te zijn aan de laatste maanden in de Hoofdklasse. Vrijdag werd met 5-1 verloren van Oranje-Rood. Na twaalf wedstrijden heeft Groningen slechts één punt behaald. Huizen en Nijmegen, beide staan op een play-outplek, zijn nog in zicht, maar het verschil is wel drie punten.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.