Preview HK (D): Gooise derby tussen Huizen en Laren

(c) Rob Visser

De competitie bij de dames zit er bijna op. Op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse ontvangt Huizen in de Gooise derby Laren en gaat Oranje-Rood de strijd aan met Kampong. Nijmegen gaat op bezoek bij Hurley en landskampioen Den Bosch speelt tegen Bloemendaal.

Groningen-SCHC

SCHC boekte donderdag een nipte zege (1-0) op directe concurrent Laren en pakte na Amsterdam en Den Bosch het derde play-offticket. Het is het resultaat van de sterke serie na de winterstop, waarin acht van de negen wedstrijden werden gewonnen en vier keer de nul werd gehouden. Groningen verzamelde in 2018 slechts vier punten. Daarmee presteerde de ploeg wel beter dan voor de winterstop, maar omdat de concurrenten ook punten pakten is de Groningen nog altijd hekkensluiter. Het zal voor de ploeg van coach Marc Materek een zware klus worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Eerder dit seizoen was SCHC met 4-0 te sterk. Bovendien wist Groningen deze jaargang voor eigen publiek nog niet te winnen.

Huizen-Laren

Ongeacht de uitslag van deze wedstrijd valt volgende week de beslissing over het laatste play-offticket als Laren tegenover Oranje-Rood staat. De Gooise ploeg staat in punten gelijk met Oranje-Rood maar heeft een beter doelsaldo. Laren verloor afgelopen donderdag met 1-0 van directe concurrent SCHC, dat daarmee deelname aan de play-offs afdwong. Voor Huizen staat er met nog twee wedstrijden te gaan heel veel op het spel. De promovendus kan nog rechtstreeks degraderen, een play-outplek bemachtigen of zichzelf zelfs rechtstreeks handhaven. Huizen won pas een keer voor eigen publiek, tegen Nijmegen (3-2), en verloor de eerste confrontatie met Laren met 3-2, nadat de ploeg 2-0 voor had gestaan.

Hurley-Nijmegen

Voor Hurley staat er weinig meer op het spel. De ploeg staat op een zevende plaats en kan nog zesde of achtste worden in de Hoofdklasse. De belangen voor Nijmegen zijn groter. De promovendus staat in punten gelijk met hekkensluiter Groningen. Nijmegen heeft echter een beter doelsaldo en zal op de laatste speeldag directe concurrent Huizen treffen. De Nijmegenaren lijken daarmee het lot van rechtstreekse degradatie in eigen hand te hebben. In Hurley treft Nijmegen een ploeg die na de winterstop stroef draait en slechts twee keer de volle buit wist te behalen.

hdm-Amsterdam

Het is voor hdm een zwaar dubbelweekend. Vrijdag verloor de ploeg met 3-0 van landskampioen Den Bosch en zondag treft de Haagse formatie koploper Amsterdam. Door de nederlaag in Den Bosch kan hdm ook rekenkundig geen beslag meer leggen op een play-offticket. Kortom, de ploeg kan vrijuit spelen. Of dat genoeg is om Amsterdam te bedwingen, is nog maar de vraag. De Amsterdammers maakten zondag een einde aan de reeks van vijftig duels zonder nederlaag van Den Bosch en lijken daarmee zo goed als zeker te zijn van de eerste plaats in de reguliere competitie. Bovendien werden alle negen duels na de winterstop gewonnen. Eerder dit seizoen was Amsterdam in het Wagener Stadion met 4-1 te sterk voor hdm.

Den Bosch-Bloemendaal

Den Bosch herstelde zich vrijdag met de 3-0 zege op hdm voor de eerste nederlaag van het seizoen, die afgelopen zondag tegen Amsterdam werd geleden. In eigen huis is de landskampioen niet te kloppen. Alleen Kampong wist een puntje aan de Oosterplas te pakken. Bloemendaal is bijna verzekerd van rechtstreekse handhaving na de 1-0 zege op concurrent Groningen vorige week. Huizen zou in theorie Bloemendaal nog kunnen passeren, maar dan moet de promovendus wel de laatste twee wedstrijden van het seizoen winnen en Bloemendaal punten laten liggen. Eerder dit seizoen had Den Bosch weinig moeite met Bloemendaal. Op ’t Kopje werd het 6-0.

Oranje-Rood-Kampong

Ongeacht de uitslag van dit duel zal Oranje-Rood volgende week in een rechtstreeks duel met Laren gaan strijden om het laatste play-offticket. De Eindhovense formatie wil met zo’n goed mogelijk gevoel aan die laatste wedstrijd beginnen. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. In de heenwedstrijd versloeg Oranje-Rood Kampong met 1-0. De Utrechtse formatie kent na de winterstop een sterke periode hoewel twee van de laatste drie duels verloren gingen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.