Preview HK (D): Huizen gaat op bezoek bij Bloemendaal

(c) Roel Ubels

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Dames spelen Bloemendaal en Huizen hun eerste ‘finale’. Beide ploegen spelen dit seizoen samen met Groningen en promovendus Pinoké een mini-competitie om directe degradatie te voorkomen. Landskampioen Den Bosch ontvangt Oranje-Rood in de Brabantse derby en Amsterdam gaat op bezoek bij het ‘vernieuwde’ Laren.

Bloemendaal-Huizen

Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen die dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid in de rechterrijtje zullen bivakkeren. Zowel Huizen als Bloemendaal startte het seizoen met een nederlaag. Huizen ging in eigen huis onderuit tegen landskampioen Den Bosch (3-1). Bloemendaal kreeg een flink pak slaag. In Bilthoven was SCHC met liefst 8-0 te sterk. Afgelopen seizoen troffen de ploegen elkaar voor het eerst op het hoogste niveau. Huizen won in Bloemendaal (1-0) en Bloemendaal ging er in Huizen met de zege (1-0) vandoor.

Den Bosch-Oranje-Rood

Den Bosch ontvangt Oranje-Rood in de Brabantse derby. De vraag is of de Eindhovense ploeg dit seizoen is opgewassen tegen de landskampioen. Afgelopen seizoen was Den Bosch nog duidelijk de baas over Oranje-Rood: 2-0 en 3-0. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd op de openingsdag van de Hoofdklasse. Oranje-Rood rekende in eigen huis af met Pinoké. Het werd 3-0. Den Bosch was op de eerste speeldag met 3-1 te sterk voor Huizen.

Pinoké-Hurley

Naast de Brabantse derby staat ook de Bosderby op het programma. Na een jaar afwezigheid spelen Pinoké en Hurley weer tegen elkaar. In de laatste beide ontmoetingen in het seizoen 2016-2017 was er geen winnaar (0-0 en 2-2). Promovendus Pinoké opende vorige week zondag het seizoen met een 3-0 nederlaag in Eindhoven tegen Oranje-Rood. Hurley bleef ook met lege handen achter. De ploeg verloor op eigen veld met 2-1 van Laren.

hdm-Groningen

Beide ploegen openden het seizoen met een nederlaag, waarin zowel hdm als Groningen niet wist te scoren. Hdm ging in en tegen Amsterdam met 5-0 onderuit en Groningen verloor voor eigen publiek met 3-0 van Kampong. In dat duel kon Groningen geen beroep doen op Willemijn Bos, die kampte met een enkelkwetsuur. Afgelopen seizoen had Groningen weinig in te brengen tegen hdm. In Den Haag werd met 6-2 verloren en in Groningen was hdm met 4-1 te sterk.

Kampong-SCHC

De tweede speeldag in de Hoofdklasse is een derbydag. Naast de Brabantse derby en de burenruzie in het Amsterdamse Bos spelen ook Kampong en SCHC hun streekduel. Bij de heren verliep dit duel niet zo goed voor SCHC. Kampong won de derby met 7-2. Bij de dames liggen de kaarten anders en is SCHC de favoriet voor een overwinning. De ploeg schoot vorige week meer dan prima uit de startblokken door Bloemendaal met 8-0 te verslaan. Kampong nam de winst mee naar huis na de 3-0 overwinning in en tegen Groningen, overigens zonder de geblesseerde nieuwkomer Chiara Tiddi. Afgelopen seizoen wist SCHC beide confrontaties met Kampong te winnen: 4-1 en 3-2.

Laren-Amsterdam

Een eerste test voor het ‘nieuwe’ Laren. De ploeg, die de afgelopen twee seizoenen de play-offs misliep, begon goed aan het seizoen door in het Amsterdamse Bos met 2-1 te winnen van Hurley. Amsterdam was met 5-0 te sterk voor hdm. Kelly Jonker scoorde haar honderdste doelpunt voor de Amsterdamse ploeg, die het moest stellen zonder Charlotte Vega. De spits stond aan de kant met een blessure. Afgelopen seizoen won de vice-kampioen beide ontmoetingen met Laren: 2-0 en 2-1.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.