Preview HK (D): Kampong gaat op bezoek bij Laren

(c) Jacob Gunter

Op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse Dames springt het duel tussen Laren en Kampong het meest in het oog. De nummer twee van de ranglijst gaat op bezoek bij de nummer zes. Hekkensluiter Groningen ontvangt landskampioen Den Bosch en middenmoters hdm en Pinoké spelen tegen elkaar.

Laren-Kampong

Kampong reist als ongeslagen ploeg naar Laren. De Utrechts formatie pakte in vier competitieduels slechts een keer niet de volle winst. Tegen huidig koploper SCHC bleef het 0-0. Laren verspeelde punten aan hdm (2-2) en Amsterdam (0-1). Met twaalf doelpunten is Laren de op één na productiefste ploeg in de Hoofdklasse. Kampong heeft met slechts twee tegentreffers samen met Den Bosch de minst gepasseerde defensie. Afgelopen seizoen eindigden beide onderlinge duels in een gelijkspel (2-2 en 2-2).

Groningen-Den Bosch

Hekkensluiter Groningen pakte vorige week zondag op de valreep het eerste punt van het seizoen. In het Amsterdamse Bos speelde de ploeg van coach Julian Steen met 3-3 gelijk tegen Pinoké. Punten pakken tegen Den Bosch zal een lastige opgave worden. De cijfers van afgelopen seizoen bieden weinig hoop. De Bossche formatie won in Groningen met 4-0 en aan de Oosterplas werd het zelfs 8-0. Hoewel Den Bosch op een vijfde plaats staat, is het verschil met koploper SCHC slechts één punt. Vorig weekend werd vice-kampioen Amsterdam met 2-0 verslagen.

Amsterdam-Bloemendaal

Amsterdam incasseerde vorige week de eerste nederlaag van het seizoen. In en tegen Den Bosch werd met 2-0 verloren. Hierdoor zakte de ploeg van de tweede naar de vierde plaats op de ranglijst. Bloemendaal pakte het tweede punt van het seizoen dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Hurley en is terug te vinden op een negende plek. Afgelopen seizoen kende Amsterdam weinig problemen met Bloemendaal en werden beide duels in winst omgezet: 3-0 en 6-0.

Hurley-SCHC

Terwijl SCHC vorige week de koppositie in de Hoofdklasse pakte, greep Hurley in het duel met Bloemendaal het eerste punt van het seizoen (1-1). Het is het duel tussen de meest productieve en de minst scorende ploeg. SCHC scoorde al 16 keer. Zeven doelpunten kwamen op naam van Ginella Zerbo, de huidig topscorer in de Hoofdklasse. Hurley wist in vier duels slechts twee keer het net te vinden. Beide treffers werden gescoord door nieuwkomer Gitte Michels. Vorig seizoen was SCHC twee keer de bovenliggende partij: 1-3 en 4-1.

Oranje-Rood-Huizen

Oranje-Rood moest afgelopen zondag afstand doen van de koppositie in de Hoofdklasse na de 3-2 nederlaag, na een 2-0 voorsprong, in de topper tegen SCHC. De Eindhovense ploeg staat derde op een punt achterstand op de nummers een (SCHC) en twee (Kampong). Huizen staat voorlaatste met slechts één punt uit vier duels. In de laatste twee competitiewedstrijden incasseerde Huizen in totaal tien doelpunten. Afgelopen jaar boekte Oranje-Rood twee keer een zuinige zege op Huizen: 0-1 en 2-0.

hdm-Pinoké

Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar na vier speeldagen niet veel. Elk heeft vier punten verzameld. Hdm heeft een doelpunt meer gescoord dan Pinoké, maar wel twee treffers meer geïncasseerd. Afgelopen weekend hielden beide ploegen een punt over aan hun duels. Zowel hdm en Pinoké zagen een zege in de slotfase aan de neus voorbijgaan. Pinoké speelde in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Groningen en hdm kwam met Laren remise overeen: 2-2.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.