Preview Livera HK (D): Kraker aan Oosterplas, Kampong treft regerend landskampioen

48977425372_d82d82b9c2_c

 

Aankomende zondag is het alweer tijd voor de tiende speelronde in de Livera Hoofdklasse. Om 12.45 worden weer een paar mooie affiches afgewerkt, met onder meer een Brabantse derby en een play-offkraker tussen Kampong en Amsterdam.

HGC – hdm

In Wassenaar neemt hekkensluiter HGC het in de derby op tegen hdm. De Gazellen zijn momenteel hekkensluiter en staan zonder punten kansloos onderaan na negen wedstrijden. In negen wedstrijden wist de thuisploeg slechts drie keer te scoren, terwijl er maar liefst 34 keer werd geïncasseerd. Het gat met de nummer elf is bovendien vier punten en er zal dus echt een keer gewonnen moeten worden om de hoop op het ontlopen van rechtstreekse degradatie er in te houden. Voor hdm ziet het er allemaal een stuk beter uit. De ploeg staat weliswaar op de zevende plek, het gat met de play-offplekken bedraagt slechts vier punten.

Bloemendaal – SCHC

Op ‘t Kopje een pittig duel voor de Mussen, waar koploper SCHC op bezoek komt. Na een uitstekende seizoensstart is de ploeg inmiddels afgedaald naar de achtste plek en gingen de afgelopen drie duels verloren. De lijstaanvoerder uit Bilthoven is nog altijd ongeslagen en scoort aan de lopende band. De dames van Nettie van Maasakker boekten daarnaast drie zeges op rij en troffen in die duels minimaal vier keer doel. Meer dan de helft van de doelpuntenproductie is bovendien toe te wijzen aan een gevaarlijk duo: Pien Dicke en Yibbi Jansen voeren gezamenlijk het topscorersklassement aan met negen treffers. Vorig jaar won Stichtsche het duel met 0-2.

Victoria – Hurley

In Rotterdam kruist promovendus Victoria de degens met Hurley. Beide ploegen verloren hun laatste twee duels en zijn wel weer eens toe aan een overwinning. De thuisploeg is terug te vinden op de voorlaatste plek met vier punten, terwijl de bezoekers negende staan. De ploeg uit het Amsterdamse Bos boekte dit seizoen twee thuisoverwinningen, maar een uitduel werd vooralsnog niet in winst omgezet.

Pinoké – Laren

In het Amsterdamse bos krijgen de Steekneuzen bezoek van het kwakkelende Laren. De thuisploeg is terug te vinden op een verdienstelijke zesde plek en wist dit seizoen al vijf keer te winnen. Gelijkspelen deed de ploeg dit seizoen nog niet en de afgelopen twee duels gingen gewonnen. Voor Laren is het ondanks een lastig programma een zwaar seizoen aan het worden. Twee weken terug hield de ploeg van Mark Materek een punt over aan het duel met Den Bosch, terwijl de dames uit het Gooi de week er op in eigen huis de zege aan Kampong moesten laten. Van de negen duels ging er slechts één gewonnen en hierdoor zijn de Laarders nog altijd terug te vinden in de gevarenzone. Afgelopen seizoen boekte de bezoekers een 1 – 3 zege.

Kampong – Amsterdam

Op de Klapperboom een ware testcase voor Kampong, de ploeg in vorm. De Utrechters staan momenteel keurig vierde en verkeren in uitstekende vorm. Al drie duels op rij werd er gewonnen en na een stroeve start mogen de dames van van der Struijk nu toch als een serieuze play-offkandidaat worden beschouwd. Regerend landskampioen Amsterdam kende eveneens een wat stroeve start van het seizoen, maar in de afgelopen vier duels morste de ploeg van Robbert Tigges slechts één keer punten toen Oranje-Rood op bezoek kwam. Amsterdam heeft evenveel punten als Kampong en kan dus uitstekende zaken doen met een overwinning aankomende zondag. Vorig jaar lukte dat zonder al te veel moeite: in Utrecht wonnen de Amsterdammers met 0-4.

Den Bosch – Oranje-Rood

Een mooie Brabantse derby aan de Oosterplas komend weekend. Den Bosch is momenteel gedeeld koploper met SCHC, maar verkeert in een ietwat mindere vorm dan aan de start van het seizoen: in de afgelopen vijf duels werd er maar liefst drie maal gelijkgespeeld. De thuisploeg heeft overigens wel de minst gepasseerde defensie van de Livera Hoofdklasse: slechts vijf keer werd Josine Koning gepasseerd. De Eindhovenaren zijn eveneens bezig aan een prima seizoen en bezetten momenteel de derde plek. Daarbij moet gezegd dat er in de laatste drie duels slechts één keer werd gewonnen. Vorig seizoen was Oranje-Rood de enige ploeg die aan de Oosterplas een zege uit het vuur wist te slepen na een 0-1 overwinning.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.