Preview HK (D): Laren naar SCHC, Amsterdam ontvangt Oranje-Rood

(c) Roel Ubels

In de Hoofdklasse dames staan zondag twee topwedstrijden op het programma. Laren gaat op bezoek bij SCHC en Oranje-Rood speelt in het Wagener Stadion tegen Amsterdam.

SCHC-Laren

SCHC is goed bezig na de winterstop met drie zeges op rij. In elk van die drie duels scoorde de Bilthovense formatie elk vier keer. Hierdoor doet SCHC weer volop mee in de strijd om de play-offs en staat de ploeg voorlopig derde met evenveel punten als tegenstander Laren. De Gooise ploeg boekte afgelopen zondag alweer de vijfde overwinning op rij. En in de laatste drie duels van deze serie incasseerde Laren geen enkel tegendoelpunt. Eerder dit seizoen won Laren met 2-0 van SCHC, dat thuis alleen verloor van hdm (1-3). Afgelopen donderdag kwamen beide ploegen elkaar tegen in de kwartfinales van de Gold Cup. In Laren was SCHC met 2-0 te sterk.

Amsterdam-Oranje-Rood

Met 4-0 zege op Nijmegen bleef Amsterdam in het spoor van koploper Den Bosch. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts een punt. Oranje-Rood verloor afgelopen zondag van de landskampioen (3-0). De statistieken van de Eindhovense ploeg tegen topploegen zijn niet positief. Alleen tegen SCHC werd een punt gepakt (1-1). Eerder ging de Oranje-Rood in eigen huis met 2-1 onderuit tegen Amsterdam, dat in de laatste drie competitieduels als winnaar van het veld stapte.

Groningen-Hurley

Hekkensluiter Groningen heeft nog steeds alle kansen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De ploeg zal dan toch een keer moeten winnen. Na de winterstop gingen beide duels met groot verschil verloren (5-1 en 6-2). Maar wellicht liggen er voor Groningen kansen tegen Hurley. De heenwedstrijd werd met een kleinste verschil verloren en voor Hurley verloopt de tweede seizoenshelft nog niet naar wens. De ploeg heeft nog niet gewonnen en pakte in drie wedstrijden slechts twee punten. Waar Hurley voor de winterstop nog kansrijk leek om mee te strijden om de play-offs, is de hoop op een ticket zo goed als vervlogen.

Bloemendaal-Nijmegen

Het duel, dat om 14.15 uur begint, is een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bloemendaal kan het gat met de ploegen die op een play-outplek staan vergroten. Nijmegen wil het gat met de Mussen verkleinen naar drie punten, maar de promovendus verloor alle drie de duels na de winterstop en wist zelfs geen enkel doelpunt te maken. Ook Bloemendaal wist in de laatste twee wedstrijden het net niet te vinden. Uit de laatste negen duels verzamelde Bloemendaal slechts vier punten, evenveel als Nijmegen. De eerste confrontatie eerder dit jaar eindigde in een 2-1 overwinning voor Bloemendaal.

Kampong-Huizen

Kampong verbaasde vorige week vrijdag met een gelijkspel (1-1) tegen koploper Den Bosch, maar speelde daarna op zondag ook gelijk tegen Hurley (2-2). Toch schoot de ploeg met vijf punten uit drie wedstrijden niet veel op in de ranglijst. De Utrechtse formatie staat achtste. De play-offs zijn buiten bereik en ook voor play-outs hoeft de ploeg niet te vrezen. Er kan dus vrijuit worden gespeeld tegen Huizen, dat na de winterstop nog niet heeft gewonnen. Op de ranglijst had dat geen gevolgen voor de promovendus omdat de directe concurrenten, Nijmegen en Groningen, ook nederlagen leden. Kampong had eerder dit seizoen weinig moeite met Huizen dat met 4-0 werd verslagen.

Den Bosch-hdm

Koploper Den Bosch liet tegen Kampong de eerste punten van het seizoen liggen, maar herstelde zich twee dagen later door Oranje-Rood in de Brabantse derby (3-0) te verslaan. Hdm begon slecht aan de tweede seizoenshelft met twee nederlagen. Afgelopen zondag rolde de Haagse formatie hekkensluiter Groningen met 6-2 op. Een mooie opsteker voor hdm dat een ticket voor de play-offs wel lijkt te kunnen vergeten. Of hdm kans maakt tegen de landskampioen is nog maar de vraag. Den Bosch bleek eerder dit seizoen met 3-0 te sterk.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.