Preview HK (D): Laren ontvangt lijstaanvoerder Den Bosch

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Dames

Op de zevende speeldag zal de meeste aandacht uitgaan naar de topper tussen Laren en Den Bosch, een duel tussen de lijstaanvoerder en de nummer drie. In Amsterdam vinden bovendien drie wedstrijden plaats, met onder meer de strijd tussen middenmoters Pinoké en Kampong. Bij de buren ontvangt Amsterdam de dames van Huizen en wacht Hurley een bezoek van Oranje-Rood.

hdm-Bloemendaal

Na een mindere periode wist Bloemendaal met de overwinning van afgelopen weekend tegen Groningen (1-0) de eerste driepunter te pakken, terwijl HDM met slechts een schamel puntje uit de laatste vier wedstrijden snakt naar punten in de strijd tegen degradatie. In de residentiestad wacht een spannend duel tussen de nummers 10 (HDM) en 9 (Bloemendaal), waar slechts 1 punt de twee ploegen scheidt op de ranglijst.

Laren-Den Bosch

Een absolute kraker in het Gooi dit weekend, waar Laren (nummer 3) als gastvrouw de regerend landskampioen en huidig koploper ontvangt. Het gat tussen de twee ploegen bedraagt momenteel slechts twee punten (15 om 13). Een overwinning op Den Bosch zou een mogelijke koppositie tot gevolg kunnen hebben, maar dan mogen de dames van Laren wel aan de bak: Den Bosch heeft al vier wedstrijden op rij de volle buit gepakt.

Pinoké-Kampong

In het Amsterdamse Bos wacht een interessant affiche in de middenmoot van de Hoofdklasse tussen de Steekneuzen op plek 7 en Kampong op plek 6. Het huidige gat tussen de twee ploegen bedraagt maar liefst vier punten, dus Pinoké is er alles aan gelegen om voor de volle winst te gaan wil het zicht blijven houden op het linkerrijtje. Weten de Amsterdamse dames veerkracht te tonen na de ruime thuisnederlaag tegen Laren (1-3) van afgelopen weekend?

Hurley-Oranje-Rood

Even verderop ontvangt Hurley de dames van Oranje-Rood. Terwijl Hurley vorige week tegen Huizen (0-2) de eerste overwinning van het seizoen boekte, kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een gelijkspel bij Kampong (1-1). De dames van Oranje-Rood zullen deze week een tandje hoger moeten schakelen willen ze de top van de Hoofdklasse in zicht houden.

Amsterdam-Huizen

In het Wagener stadion ontvangen de Amsterdamse hockeyvrouwen het al vier wedstrijden op rij verslagen Huizen. Wellicht biedt de ideale mogelijkheid zich aan voor Amsterdam om zich te herpakken na de 3-1 nederlaag bij SCHC in de vorige speelronde. Huizen zal echter alle zeilen bij moeten zetten om uit het diepe dal van de degradatiezone te klimmen. Lukt het de dames van Huizen om hekkensluiter Groningen achter zich te houden?

Groningen-SCHC

In het hoge noorden ontvangt de nummer laatst Groningen de nummer twee van de ranglijst, SCHC. Waar Groningen met 24 doelpunten tegen verreweg beschikt over het slechtste doelsaldo van de Hoofdklasse, is het SCHC dat met 20 doelpunten juist het makkelijkst scoort. SCHC is bovendien de enige ongeslagen ploeg, terwijl de Groningers juist wachten op hun eerste overwinning van het seizoen. SCHC is de overduidelijke favoriet, maar wellicht weet Groningen voor een verrassing te zorgen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.