Preview HK (D): SCHC gaat op bezoek bij hdm

(c) Jacob Gunter

Het zaalseizoen zit erop en de winterstop is ten einde. Komende zondag gaat de tweede seizoenshelft in de Hoofdklasse Dames van start. Koploper Den Bosch ontvangt Kampong. In de subtop staat de topper tussen hdm en SCHC op het programma.

Den Bosch-Kampong

Den Bosch is na de eerste competitiehelft de onbetwiste nummer één. Elf duels elf overwinningen. Veertig doelpunten voor en slechts vier goals tegen. Het zijn indrukwekkende cijfers voor de landskampioen, die al 43 competitiewedstrijden ongeslagen is. De laatste nederlaag dateert uit het seizoen 2015/2016 toen er thuis werd verloren van Amsterdam. Het zijn cijfers waaraan Kampong niet kan tippen. De Utrechtse formatie presteerde de eerste seizoenshelft teleurstellend met een achtste plaats. Op de openingsdag van het seizoen stonden beide teams ook tegenover elkaar en toen won Den Bosch nipt met 1-0, maar had Kampong kansen op een punt.

hdm-SCHC

Beide ploegen hebben 19 punten uit elf duels verzameld. Dat is voor hdm een prima score, maar voor SCHC zijn het tegenvallende cijfers. De Bilthovense ploeg startte en sloot de eerste seizoenshelft af met een nederlaag. In totaal leed de formatie al vier nederlagen in elf duels. Een van die nederlagen was tegen hdm, dat op de openingsdag in Bilthoven met 3-1 won. Beide ploegen hebben samen met Hurley een punt achterstand op Oranje-Rood dat op een vierde plaats staat.

Hurley-Bloemendaal

Hurley heeft zichzelf na een eerste seizoenshelft in een mooie uitgangspositie gemanoeuvreerd. De ploeg staat op een punt van een plaats die recht geeft op een ticket voor de play-offs. Om in de race blijven voor de play-offs zal Hurley deze thuiswedstrijd moeten winnen. Opvallend is dat Bloemendaal alle punten in de eerste seizoenshelft heeft gehaald in uitwedstrijden. De ploeg doet het veel beter dan vorig seizoen toen bij de winterstop slechts twee punten waren behaald. Dit keer zijn het er al negen en staat de ploeg op een negende plaats, vijf punten boven een play-outplek. De heenwedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Hurley.

Laren-Nijmegen

De nieuwbakken Nederlandse zaalkampioen hervat de competitie op het veld met een thuiswedstrijd tegen Nijmegen. De promovendus sloot de eerste seizoenshelft af op een voorlaatste plaats met drie punten voorsprong op een rechtstreekse degradatieplaats. Nijmegen won de uitwedstrijd tegen Groningen (3-0), dat laatste staat, en speelde met 1-1 gelijk tegen Kampong. De ploeg verloor wel de laatste vier duels voor de winterstop. Laren ging de winterstop in met drie overwinningen op rij, waardoor de ploeg van de vijfde naar de derde plaats steeg.

Oranje-Rood-Groningen

Groningen, vorig seizoen de verrassing in de Hoofdklasse, maakt tot dusver een teleurstellend seizoen door. De ploeg staat op een laatste plaats en is als enige team nog zonder overwinning. Groningen verzamelde slechts een schamel puntje uit elf wedstrijden. Het zal een hels karwei worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het verschil met Nijmegen, dat voorlaatste staat, is drie punten. Groningen heeft een pittige hervatting van de competitie. De ploeg gaat op bezoek bij Oranje-Rood, de huidige nummer vier. Het verschil op de openingsdag was wel klein: 0-1 in het voordeel van de Eindhovense formatie.

Huizen-Amsterdam

Vanwege de deelname van Amsterdam aan de Europacup Zaal in het Schotse Dundee is het duel verplaatst naar vrijdag 9 maart om 20.30 uur.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Loopcoach

Dat is mooi zo,n preview maar wanneer horen we dat het wordt afgelast ivm de snijdende kou a.s zondag?Een uniforme centrale afgelasting KNHB lijkt onafwendbaar maar dan graag wel bijtijds (a.s. zaterdag graag)

Loopcoach

En inderdaad de velden worden zaterdag al gekeurd rond 12 uur. Jammer dat als eerste argument nu wordt gebruikt de aan en afvoer van TV equipment ipv het als tweede genoemde argument de veiligheid van speelsters.T.a.v. de vergelijkbare omstandigheden zaterdag en zondag zoals KNHB zegt: Den Bosch zat. 12 uur 4gr, zondag -2gr . Amstelveen 2gr en -1 gr.
En dat maakt nu net het grote verschil !!! .

Zal niet de eerste keer zijn de zandvelden te laat worden afgekeurd en iedereen al onderweg is. Gewoon centraal afgelasten op basis van vorst in de grond en toestand zandveld maar vooral; voor de veiligheid van de speelsters die dit helemaal niet gewend zijn . Dit vraagt om ongelukjes en blessures……

hmmm

Die watervelden gaan niet door. Kans is groot dat ze bevroren of te droog zijn. Dan is men verplicht om uit te wijken naar zand. Dat is bijna een ander spel.
Overigens: als dat een ingelopen hard veld is dat ook nog eens bevroren is, dan is het nog gevaarlijk ook.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.