Preview HK (H): Amsterdam treft KZ, Bloemendaal naar Tilburg

09-190915_Asd_Pin_0633_2678

In speelronde 5 weer genoeg te beleven aankomende zondag. Zo reist kampioen Bloemendaal af naar Tilburg, terwijl Klein Zwitserland afreist naar het Wagener Stadion. HGC en Kampong komen wegens EHL-verplichtingen niet in actie. 

Amsterdam-Klein Zwitserland

In het eigen Wagener Stadion krijgt Amsterdam bezoek van de Steenbokken. De mannen van Santi Freixa zijn weliswaar nog ongeslagen, maar speelden ook maar liefst drie keer gelijk in de eerste vier wedstrijden en het wordt dus wel eens tijd voor weer een zege. Voor Klein Zwitserland is de start van het seizoen ook teleurstellend begonnen, zeker gezien het aantal versterkingen dat in eigen huis werd gehaald om de play-outs in ieder geval te ontlopen. De Hagenaars zijn terug te vinden op plek tien met drie punten uit vier wedstrijden. Vorig jaar won de thuisploeg met ruime cijfers en werd het 5-1.

Den Bosch – Hurley

Aan de Oosterplas krijgen de Bosschenaren bezoek van promovendus Hurley. De thuisploeg kent een uitstekende start van het seizoen en staat op de tweede plek. Waar de Brabanders toch voornamelijk werden gezien als een outsider voor de play-offs is het vooralsnog een ploeg om rekening mee te houden. Alleen Rotterdam was de ploeg voorlopig de baas. Promovendus Hurley heeft het voorlopig iets zwaarder in de Hoofdklasse en pakte slechts een punt in de eerste vier duels en is daarmee terug te vinden op de voorlaatste plaats en een stunt in Den Bosch zou de ploeg dan ook goed uitkomen.

Oranje-Rood-Pinoké 

Na een zeer pover dubbelweekend twee weken terug pakten de Eindhovenaren afgelopen zondag ‘gewoon’ de drie punten tegen hekkensluiter Almere (3-1). De Eindhovenaren staan op zeven punten uit vier wedstrijden en bestrijken daarmee de gedeelde vierde plek. Aan de Aalsterweg neemt de ploeg het op tegen de Steekneuzen die tot dusverre vooral garant staan voor sensatie en veel treffers met veertien voor en veertien tegen. Bovendien heeft de ploeg er al een zeer lastig programma opzitten en pakte het punten tegen onder meer Kampong en Amsterdam. Alleen van Bloemendaal werd in een thriller (4-5) nipt verloren. De Steekneuzen hebben dus al laten zien dat het kan stunten, al moet het kwartje dan nog wel even goed vallen. Wie weet gaat dat wel lukken in Eindhoven, al lukte dat vorig jaar niet toen Oranje-Rood de drie punten thuis hield: 3-2.

Almere-Rotterdam

Hekkensluiter Almere neemt het in eigen huis op tegen Rotterdam. De thuisploeg beleeft een zware start van het seizoen en is als enige nog puntloos. De ploeg verloor achtereenvolgens van Den Bosch, Amsterdam, Pinoké en Oranje-Rood en wacht dit weekend weer een tegenstander van formaat. De Rotterdammers beleven een aardige start van het seizoen en zijn voorlopig terug te vinden op de vierde plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De ploeg van Albert Kees Manenschijn ging in de eerste speelronde onderuit bij HGC, maar is sindsdien al drie duels ongeslagen. Vorig jaar kwamen de bezoekers niet verder dan 2-2.

Tilburg-Bloemendaal 

Kampioen Bloemendaal gaat komende zondag op bezoek bij Tilburg. De lijstaanvoerder is nog ongeslagen in de Hoofdklasse en liet alleen punten liggen bij Kampong. Voor de Mussen telt dit seizoen niets anders dan titelprolongatie en toont zich dit seizoen weer een pittige tegenstander. De thuisploeg begon het seizoen met drie achtereenvolgende nederlagen, maar boekte afgelopen zondag de eerste zege van het seizoen waarmee het opklom naar de negende plaats. Afgelopen keer eindigde het duel in een 0-2 zege voor de bezoekers.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.