Preview HK (H): Bloemendaal gaat in de klassieker op bezoek bij Amsterdam

(c) Roel Ubels

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse Heren staat de onvervalste klassieker tussen Amsterdam en Bloemendaal op het programma. Bovendien wordt zondag ook de Haagse klassieker tussen HGC en Klein Zwitserland afgewerkt. En in de lagere regionen van de Hoofdklasse treffen Pinoké en Almere elkaar.

HGC-Klein Zwitserland

HGC begint aardig op stoom te raken. De ploeg uit Wassenaar kende een matig begin van de competitie, maar is inmiddels al vier wedstrijden op rij ongeslagen. En in die reeks is HGC ook flink op schot met 18 doelpunten. Met een totaal van 25 treffers is de ploeg de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse. Acht van de doelpunten komen op naam van de teruggekeerde Ashley Jackson, die met dit aantal de topscorer is van de Hoofdklasse. Klein Zwitserland lijkt de omgekeerde weg te bewandelen. De promovendus verraste in de beginfase van de competitie met vijf punten uit vier wedstrijden, maar verloor de afgelopen drie duels op rij.

Den Bosch-Kampong

Landskampioen Kampong incasseerde vorige week tegen Rotterdam de tweede nederlaag van het seizoen. Het waren ook meteen weer de eerste tegendoelpunten, nadat twee duels op rij de nul was gehouden. Den Bosch verloor dit seizoen ook twee keer, maar speelde ook twee keer gelijk. En dat levert de ploeg een zevende plaats op. Het is zaak voor de ploeg van coach Eric Verboom om punten te pakken om niet de aansluiting met de subtop te verliezen. Afgelopen seizoen kon de Bossche formatie geen vuist te maken tegen Kampong: 0-2 en 0-4.

Rotterdam-SCHC

Rotterdam bewees zichzelf afgelopen zondag een goede dienst door in Utrecht met 2-1 te winnen van Kampong. Hierdoor hield de ploeg aansluiting met de top vijf. De Rotterdammers zijn al drie duels zonder nederlaag. Hekkensluiter SCHC stapte in vijf van de zeven competitieduels als verliezer van het veld. Omdat de naast concurrentie ook punten morst, houdt de Bilthovense ploeg zicht op een hogere klassering. Of de punten tegen Rotterdam komen, is nog maar de vraag. Afgelopen seizoen waren de Rotterdammers twee keer te sterk: 5-2 en 4-2.

Amsterdam-Bloemendaal

De klassieker in de Hoofdklasse. Koploper Bloemendaal gaat op bezoek bij nummer drie Amsterdam. Bloemendaal verspeelde dit seizoen alleen punten tegen Oranje-Rood (0-0). Amsterdam ging al twee keer onderuit, twee keer tegen een topploeg: Rotterdam (1-2) en Kampong (0-2). Vorig jaar was Bloemendaal beide keren in de competitie te sterk (1-2 en 2-0), maar in de play-offs waren de Amsterdammers in de halve finales in drie duels te sterk.

Tilburg-Oranje-Rood

Het Brabantse onderonsje tussen leverde Oranje-Rood vorig seizoen zes punten op (1-3 en 2-0). Oranje-Rood verloor dit seizoen alleen van Kampong (1-3) en is de laatste drie duels zonder nederlaag. In die reeks bezorgde de Eindhovenaren koploper Bloemendaal het eerste puntenverlies (0-0) van het seizoen. Tilburg verzamelde tot nu toe drie punten, maar won nog geen enkele wedstrijd. De laatste twee nederlagen waren fors: 1-6 en 0-6. Met zeven doelpunten is Tilburg samen met Almere de minst productieve ploeg in de Hoofdklasse.

Pinoké-Almere

Pinoké gaat in de thuiswedstrijd tegen Almere op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. De Steekneuzen speelden wel al twee keer gelijk. Met twee punten staat de ploeg voorlaatste. Almere heeft de eerste zege van het seizoen al op zak. Twee weken geleden werd Den Bosch met 1-0 verslagen. Met een tweede zege zou Almere een gaatje kunnen slaan met zijn achtervolgers. Vorig jaar ging de winst in het duel naar Pinoké (2-1), maar in Almere won Almere met 4-2.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.