Preview HK (H): Opnieuw topper voor Kampong

(c) Maurice de Wert

Zondag wordt het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren afgewerkt. Landskampioen Kampong treft opnieuw een topploeg. Na Bloemendaal op vrijdag reist de Utrechtse ploeg af naar Eindhoven voor een ontmoeting met Oranje-Rood.

Tilburg-Klein Zwitserland

Met vier punten uit drie wedstrijden doet Klein Zwitserland het prima. De promovendus hield vrijdag voor eigen publiek Oranje-Rood knap op 1-1. Tilburg pakte vrijdag het eerste punt van het seizoen, eveneens met een 1-1 gelijkspel tegen Almere. In de tweede thuiswedstrijd hoopt Tilburg punten te pakken. Het eerste duel in eigen huis ging tegen HGC met 3-1 verloren. Klein Zwitserland is buitenshuis ook nog zonder punten. Op bezoek bij Bloemendaal werd eerder met 3-1 verloren.

Oranje-Rood-Kampong

Kampong raakte vrijdag de ongeslagen status kwijt. Bloemendaal maakte een einde aan de reeks van dertig ongeslagen competitiewedstrijden (1-2). Veel tijd om te herstellen heeft de landskampioen niet, want in Eindhoven wacht Oranje-Rood. En die ploeg wil zich revancheren voor het 1-1 gelijkspel tegen promovendus Klein Zwitserland. Oranje-Rood en Kampong troffen elkaar afgelopen seizoen in de halve finales van de play-offs waarin Kampong twee keer na shoot-outs aan de goede kant van de score stond. In de competitie eindigde de confrontatie vorig jaar in 3-3. In Utrecht was Kampong met 3-0 te sterk.

Bloemendaal-SCHC

Bloemendaal maakte vrijdag een einde aan de ongeslagen reeks van Kampong. De ploeg van Michel van den Heuvel is zelf op dit moment 27 competitieduels zonder nederlaag. En de kans dat er nog een overwinning aan vast wordt geknoopt is zeker aanwezig. Afgelopen seizoen won Bloemendaal, dat koploper is met de maximale score, beide wedstrijden tegen SCHC: 3-1 en 7-1. De ploeg uit Bilthoven is hekkensluiter en pakte vrijdag het eerste punt van het seizoen. Het werd 2-2 tegen Pinoké, terwijl SCHC een 2-0 voorsprong had genomen.

Pinoké-Den Bosch

Den Bosch zal met een goed gevoel afreizen naar het Amsterdamse Bos. Vrijdag werd Rotterdam met 3-0 verslagen. Ook Pinoké werkte aan het zelfvertrouwen. Na een 2-0 achterstand werd er een gelijkspel (2-2) tegen SCHC uit het vuur gesleept. Met twee doelpunten was de Belgische nieuwkomer Alexander Hendrickx de gevierde man. Daarnaast put Pinoké moed uit de laatste ontmoeting met Den Bosch. In de finale om de Gold Cup werd de Bossche formatie verslagen. In de competitie stapte Den Bosch twee keer als winnaar van het veld.

Rotterdam-HGC

Beide ploegen gingen vrijdag onderuit. Rotterdam verloor in en tegen Den Bosch (3-0) en HGC ging op eigen veld onderuit tegen Amsterdam (0-2). Voor HGC was het alweer de tweede nederlaag in drie duels. De metamorfose van de selectie in de zomer levert vooralsnog weinig punten op. De wedstrijden met Rotterdam afgelopen seizoen bieden ook niet echt houvast. De Rotterdammers waren met 3-1 en 8-3 te sterk. Het duel is voor Seve van Ass (HGC) en Tristan Algera (Rotterdam) speciaal: zij spelen tegen hun oude club.

Amsterdam-Almere

In de openingsweken van de Hoofdklasse treft Almere zware tegenstand. Na Bloemendaal en Oranje-Rood staat zondag Amsterdam op het programma. Tegen Bloemendaal en Oranje-Rood werden geen punten behaald en de vooruitzichten op de confrontatie met Amsterdam zijn ook al niet rooskleurig. Afgelopen seizoen waren de Amsterdammers twee keer te sterk voor Almere, dat vrijdag tegen Tilburg het eerste punt van het seizoen pakte: 7-1 en 2-1. Na het verlies op de openingsdag tegen Rotterdam (2-1) won Amsterdam twee keer op rij. Na winst op Den Bosch (3-0) werd vrijdag HGC met 2-0 verslagen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.