Preview HK (H): Oranje-Rood kan play-offticket pakken

Met nog twee speeldagen te gaan kan Oranje-Rood het vierde en laatste play-offticket bemachtigen. Dan moet er wel een punt worden gepakt in de thuiswedstrijd tegen HGC. Onderin is de strijd om de play-outplekken nog spannend. Als hdm zondag geen punten pakt, kan degradatie een feit zijn.

Oranje-Rood-HGC

In navolging van Kampong, Bloemendaal en Amsterdam kan Oranje-Rood zich kwalificeren voor de play-offs. De Eindhovense formatie heeft door het gelijkspel van Rotterdam donderdag in en tegen Den Bosch (3-3) een punt nodig tegen HGC. De Wassenaarse ploeg pakte zondag tegen Almere (1-0) weer eens drie punten na vijf nederlagen op rij.

Kampong-Almere

Kampong nam afgelopen weekend weer de koppositie in de Hoofdklasse over van Bloemendaal. De landskampioen won in de slotminuut met 4-3 van Rotterdam, terwijl Bloemendaal in Eindhoven bleef steken op 1-1 tegen Oranje-Rood. Als nummer één de reguliere competitie afsluiten levert thuisvoordeel op in de play-offs. Ook is de ploeg verzekerd van deelname aan de Euro Hockey League (EHL). Almere staat op een voorlaatste plaats in de Hoofdklasse en directe degradatie is nog mogelijk. De ploeg van coach Pasha Gademan heeft met nog twee wedstrijden te gaan drie punten voorsprong op hekkensluiter hdm en een veel beter doelsaldo (+34). Eerder dit seizoen leverde het duel tussen Almere een Kampong een waar doelpuntenfestijn op. Het werd 6-4 voor Kampong.

Bloemendaal-Tilburg

Bloemendaal pakte zondag een ticket voor de play-offs, maar raakte wel de koppositie in de Hoofdklasse kwijt aan Kampong. Beide ploegen zijn nog ongeslagen in het seizoen 2017-2018. Tilburg sloot de week van de waarheid af met zeven punten en is zo goed als zeker van handhaving. Nog een seizoen op het hoogste niveau kan zondag worden veiliggesteld. Dan moet de ploeg van coach Jeroen Delmée hetzelfde resultaat boeken als SCHC, dat op een tiende plaats staat. Eerder dit seizoen was Bloemendaal met 4-0 te sterk voor Tilburg.

Pinoké-Amsterdam

Voor Pinoké zullen het nog twee lastige speeldagen gaan worden. Na het verlies tegen concurrent Tilburg (1-0) zakte de ploeg naar een negende plaats, slechts één punt boven een play-outplek. Op de laatste speeldag reizen de Steekneuzen af naar Den Bosch, maar eerst staat het treffen met de grote broer uit het Amsterdamse Bos op het programma: Amsterdam. De Amsterdammers verzekerden zich zondag na de 6-2 zege op SCHC van een plek in de play-offs. Amsterdam verloor uit dit seizoen alleen bij Bloemendaal (2-0) en werden er punten gemorst bij Kampong (2-2) en Rotterdam (3-3).

SCHC-Den Bosch

Met slechts één punt sinds de winterstop is SCHC inmiddels gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Play-outs kunnen nog worden ontlopen. Het gat met nummer negen Pinoké is slechts een punt. Het gevaar van directe degradatie is geweken. Voor Den Bosch geen de play-offs en play-outs allang geen optie meer. De ploeg wil net als vorig seizoen in het linkerrijtje eindigen. Eerder dit seizoen won Den Bosch al met 3-0 van SCHC.

hdm-Rotterdam

Er zal een klein wonder moeten gebeuren wil hdm rechtstreekse degradatie nog kunnen ontlopen. Omdat concurrent Almere ook blijft verliezen, mag de Haagse ploeg nog steeds hopen op een langer verblijf op het hoogste niveau. Dan moet er in de tweede twee wedstrijden van het seizoen vier punten gepakt worden en mag Almere geen enkel punt pakken. Als Almere een punt pakt bij Kampong en hdm verliest van Rotterdam is degradatie een feit. De Rotterdammers zagen donderdag tijdens de inhaalwedstrijd tegen Den Bosch de laatste hoop op deelname aan de play-offs vervliegen. Door de 3-3 heeft Oranje-Rood zondag genoeg aan een punt tegen HGC om het laatste play-offticket te pakken.

Reageer