Preview HK (H): Rotterdam ontvangt HGC, Kampong naar Klein Zwitserland

Lees alle previews over de Hoofdklasse heren

 

De Hoofdklasse nadert het einde van de eerste seizoenshelft. Bloemendaal staat bovenaan en ook Rotterdam doet het dit jaar erg goed. In de middenmoot zijn er meerdere ploegen die dicht op elkaar staan. Het gat met nummer vier HGC en de middenmoot, is daarentegen weer groot. In de staart van de ranglijst is het Almere die onderaan staat. Het gat met de nummer elf Hurley is twee punten. 

Rotterdam – HGC

De grootste kraker dit weekend in de Hoofdklasse is de ontmoeting tussen Rotterdam en HGC. De thuisploeg doet het dit seizoen bijzonder goed en won bijvoorbeeld afgelopen weekend met 3 – 2 van Kampong. In de laatste zeven wedstrijden werd maar een keer gelijkgespeeld. De andere wedstrijden werden gewonnen. Ook is topscorer Jeroen Hertzberger weer terug te vinden bij de top-3. Hij verdrong afgelopen weekend Tanguy Cosyns van de derde plek. De sterke spits van Rotterdam heeft dit jaar alweer 12 doelpunten gemaakt. Ook HGC is aan een sterke serie bezig. In de laatste zes wedstrijden werd er veel gewonnen. Alleen tegen Amsterdam kreeg de ploeg een pak slaag. Met 7 – 3 verloor HGC de uitwedstrijd.

Almere – Den Bosch

Den Bosch is de ploeg in vorm en staat verdienstelijk bij de eerste vier. Almere is de hekkensluiter van de Hoofdklasse en zal er alles aan moeten doen om nog voor de winterstop een puntje te pakken. Of dit tegen Den Bosch gaat gebeuren is sterk de vraag. Afgelopen week verloor Almere in de Gold Cup nog met 5 – 0 in de uitwedstrijd tegen Schaerweijde. Veel basisspelers deden niet mee aan deze wedstrijd. In de degradatie kraker afgelopen week tegen Hurley werd met pijn en moeite een punt over de streep getrokken. Na een 0 – 2 achterstand, kwam de ploeg van Gademan nog goed weg met een 2 – 2 eindstand. Afgelopen jaar won Almere verrassend genoeg nog een keer van Den Bosch. In de uitwedstrijd werd Den Bosch met 0 – 1 verslagen.

Oranje-Rood – Tilburg

De thuisploeg van komende zondag heeft het dit seizoen nog niet gemakkelijk gehad. De ploeg van Robert van der Horst is terug te vinden op de zevende plaats. Een teleurstelling, want Oranje-Rood doet eigenlijk elk jaar mee om een plek bij de play-offs. Het zou topschutter Mink van der Weerden komende zondag kunnen zijn die de overwinning tegen Tilburg moet bewerkstelligen. Het strafcorner kanon heeft nu tien keer gescoord. Tilburg staat door het gelijkspel van vorige week niet meer in de degradatiezone. Toch zal Tilburg niet blij zijn geweest met dit gelijke spel. Een 0 – 2 voorsprong werd in de tweede helft uit handen gegeven.

Klein Zwitserland – Kampong

In de eerste ontmoeting van dit jaar won Kampong nog afgetekend van Klein Zwitserland met 4 – 1. Toch is het Kampong die het dit jaar bijzonder slecht doet. De ploeg staat vijfde en het gat met nummer vier is alweer 5 punten. Bij Klein Zwitserland gaat het dit jaar ook nog niet voor de wind. KZ is terug te vinden op de tiende plaats. Deze plaats geeft recht op nacompetitie. Niet alleen dit, de ploeg kent ook een aantal blessures. Afgelopen week werd het Argentijnse talent Paz geveld door een zware knieblessure. Paz doet dit jaar niet meer mee in de Hoofdklasse

Hurley – Bloemendaal

Bloemendaal is in vorm en lijkt tegen Hurley geen enkele tegenstand te kunnen verwachten. De Mussen staan dik bovenaan en hebben het beste doelsaldo in de Hoofdklasse. Hurley is dit jaar nieuw in de Hoofdklasse en staat een plekje boven rechtstreekse degradatie. De ploeg kent geen grote verliezen, maar wint ook weinig. Alleen tegen Almere werd er gewonnen. In de eerste ontmoeting won Bloemendaal afgetekend met 6 – 0.

Pinoké – Amsterdam 

Een interessante ontmoeting is die tussen Pinoké en Amsterdam. De gasten verloren de afgelopen weken een aantal keren nipt, waardoor de aansluiting met de top-4 weg lijkt te zijn. Op papier lijkt Amsterdam een sterkere selectie te hebben. Toch staat Pinoké op dit moment twee plekjes hoger dan Amsterdam. In de eerste ontmoeting ontliepen beide ploegen elkaar niets. Een overwinning voor Pinoké leek in de maak, totdat Tanguy Cosyns in de laatste seconde roet in het eten gooide. Beide ploegen kwamen niet verder dan een 3 – 3 gelijkspel.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.