Preview HK (H): Rotterdam op bezoek bij Kampong

(c) Roel Ubels

Het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren wordt zondag afgewerkt. Landskampioen Kampong ontvangt Rotterdam en koploper Bloemendaal speelt tegen Tilburg. Amsterdam gaat op bezoek bij hekkensluiter SCHC.

Kampong-Rotterdam

Beide ploegen wonnen vrijdagavond hun wedstrijden. Kampong was in het Amsterdamse Bos met 2-0 te sterk voor Amsterdam en Rotterdam versloeg in eigen huis Klein Zwitserland met dezelfde cijfers. Voor Kampong was het alweer de derde overwinning op rij en voor de tweede maal op rij werd de nul gehouden. Voor Rotterdam was de zege zeer welkom na een serie van drie duels waarin slechts één punt werd gehaald. Afgelopen seizoen eindigde het duel in Utrecht in een 3-2 zege voor Kampong, dat ook in Rotterdam te sterk was: 3-4.

Klein Zwitserland-Den Bosch

Zowel Klein Zwitserland als Den Bosch bleef vrijdagavond met lege handen. Promovendus Klein Zwitserland verloor in en tegen Rotterdam met 2-0. Dat was op zich geen verrassing, de nederlaag van Den Bosch was dat wel. De ploeg verloor op eigen terrein met 1-0 van Almere. Die nederlaag maakte einde aan een ongeslagen reeks van drie wedstrijden. Hoewel Den Bosch nog steeds zicht heeft op de vierde plaats kan de ploeg zich geen puntenverlies veroorloven tegen ploegen die lager staan. Klein Zwitserland is achtste en staat een plek lager dan Den Bosch. Het verschil tussen beide ploegen is wel drie punten.

Almere-HGC

Almere boekte vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen door aan de Oosterplas met 1-0 te winnen van Den Bosch. Ook HGC pakte drie punten. In het Amsterdamse Bos werd Pinoké met 4-2 te verslagen. Met 14 doelpunten in de laatste drie wedstrijden is de Wassenaarse ploeg behoorlijk op schot. Almere maakte de helft minder doelpunten in het dubbele aantal wedstrijden. Afgelopen seizoen eindigde het duel in een minimale overwinning voor HGC (0-1). In Wassenaar was het verschil aanmerkelijk groter. Almere ging toen met 4-1 onderuit.

Oranje-Rood-Pinoké

Oranje-Rood bezorgde afgelopen vrijdag koploper Bloemendaal het eerste puntenverlies van het seizoen. Dankzij de 0-0 naderde de Eindhovense ploeg op de ranglijst concurrent Amsterdam tot op een punt. Pinoké had op eigen veld weinig in te brengen tegen HGC (2-4) en zakte naar de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse. Vorig seizoen was Oranje-Rood in beide onderlinge confrontaties te sterk (2-1 en 0-3).

Bloemendaal-Tilburg

Koploper Bloemendaal leed vrijdag het eerste puntenverlies van het seizoen. Tegen Oranje-Rood bleef het 0-0. Ook Tilburg speelde gelijk. Op eigen veld werd het 2-2 tegen hekkensluiter SCHC. Dat de Tilburgers in staat zullen zijn om Bloemendaal punten af te snoepen, lijkt onwaarschijnlijk. Afgelopen seizoen had Tilburg weinig in te brengen tegen Bloemendaal, dat beide onderlinge confrontaties wist te winnen: 4-1 en 0-4.

SCHC-Amsterdam

SCHC slaagde er vrijdag niet in de rode lantaarn kwijt te raken. In Tilburg bleef de Bilthovense ploeg steken op 2-2, waardoor SCHC hekkensluiter blijft in de Hoofdklasse. De kans is klein dat de formatie zondag die laatste plaats verlaat. SCHC treft Amsterdam, dat zich wil revancheren voor de 2-0 thuisnederlaag tegen Kampong. Hierdoor kwam een reeks van vier zeges op rij ten einde. De onderlinge confrontaties van vorig seizoen bieden ook weinig houvast. SCHC incasseerde in totaal twaalf doelpunten (6-2 en 1-6).

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.