Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch aast nog op eerste plaats | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse dames: Den Bosch aast nog op eerste plaats

Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse dames hoopt Den Bosch koploper Amsterdam nog van de eerste plaats te kunnen stoten. Het verschil is één punt in het voordeel van de Amsterdamse dames. Ook Laren en SCHC kunnen nog van plaats wisselen. En dat is belangrijk, want welke clubs nemen het tegen elkaar op in de play-offs? Voor de rest zijn de kaarten geschud. Amsterdam, Den Bosch, Laren en SCHC hebben zich geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap, Push is gedegradeerd en Pinoké en Bloemendaal proberen via de play-outs een langer verblijf in de Hoofdklasse veilig te stellen.

Amsterdam-Bloemendaal

Na twee nederlagen op rij was er afgelopen zondag weer eens winst voor Amsterdam. Hurley werd met 3-0 verslagen. Door de winst behield Amsterdam de minimale voorsprong van één punt op landskampioen Den Bosch. De kans dat de Amsterdamse dames zich laten verrassen door Bloemendaal en wellicht de eerste plaats uit handen geven, lijkt klein. Bloemendaal wist in de laatste acht wedstrijden slechts één keer als overwinnaar van het veld te stappen. En dat was tegen het al gedegradeerde Push.

Kampong-Den Bosch

Den Bosch werkte afgelopen zondag aan het doelsaldo. Het zette een record neer in de Hoofdklasse dames door met 15-0 te winnen van Push. In de strijd om de eerste plaats moet Den Bosch hopen op een misstap van Amsterdam en dan moeten de Bossche dames zelf nog winnen van Kampong. Dat lukte al eerder dit seizoen toen de Utrechtse dames met 3-1 werden verslagen. Kampong is met Hurley nog in gevecht om de titel Best-of-the-rest.

Pinoké-SCHC

Pinoké, dat de laatste drie duels ongeslagen is, zag vorige week haar laatste kans op het ontlopen van de play-outs in rook opgaan. Pien van Nes van hdm voorkwam met een doelpunt in de laatste minuut dat Pinoké er met de volle buit vandoor zou gaan. SCHC reist met goede moed af naar het Amsterdamse Bos na de eclatante 7-1 zege op Oranje Zwart. Het was de revanche voor de 1-0 nederlaag tegen MOP een aantal dagen eerder.

Oranje Zwart-Laren

Oranje Zwart hoopt op eerherstel na de fikse nederlaag vorige week in Bilthoven tegen SCHC: 7-1. De Eindhovense dames hopen na twee nederlagen eindelijk weer eens drie punten te pakken. Dat zal nog een flinke kluif worden tegen Laren, dat al vier wedstrijden op rij ongeslagen is. Onlangs wist Laren nog koploper Amsterdam in eigen huis te verslaan.

MOP-Hurley

MOP kende een prima week, waarin het won van SCHC (1-0) en gelijkspeelde tegen Laren (0-0). De Vughtse stelde mede door deze goede resultaten een langer verblijf in de Hoofdklasse veilig. Bovendien is MOP al drie duels op rij ongeslagen, de langste positieve reeks van het seizoen. Hurley hoopt nog steeds de best-of-the-rest te worden. De ploeg staat in punten gelijk met Kampong, dat thuis Den Bosch ontvangt.

Push-hdm

Het al gedegradeerde Push kende een dramatisch dubbelweekend. Op vrijdag werd van Bloemendaal verloren (0-4), waarna zondag Den Bosch geen medelijden toonde met de ploeg uit Breda. Het werd 15-0 en dat betekende een record in de Hoofdklasse dames. Hdm hield dankzij de gelijkmaker van Pien van Nes in de slotfase Pinoké van het lijf, waardoor de Haagse ploeg ook volgend seizoen zeker is van een plek in de Hoofdklasse. Hdm komt moeilijk tot winst na de winterstop met slechts twee zeges in acht wedstrijden.

Reageer