Preview Hoofdklasse dames: Kampong op weg om degradatie te ontlopen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Hoofdklasse dames: Kampong op weg om degradatie te ontlopen

In de zeventiende speelronde van de Hoofdklasse dames gaat Kampong proberen om afscheid te nemen van rechtstreekse degradatie. Ook zal SCHC haar topvorm weer moeten zoeken om in de play-offs straks een gooi te doen naar de landstitel.

Kampong – Pinoké (Zondag 12.45 uur)

Pinoké staat op een knappe vijfde positie. Toch gaat het bij de Steekneuzen alles behalve voor de wind. In de laatste vier wedstrijden werd er niet gewonnen. Een schamel puntje werd er behaald tegen Oranje-Rood. De goede wedstrijd van SCHC, die alsnog werd verloren, zijn velen alweer vergeten. Vorige week liet coach Daan Sabel nog weten dat er een soort frustratie was op het spel wat eigenlijk niet goed wil lopen.

In de laatste twee ontmoetingen won Pinoké van Kampong met een klein verschil. Of dat zondag weer gaat lukken is de vraag. Bij Kampong zullen alle koppies gefocust zijn om de punten binnen te halen. Puntverlies kan dodelijk zijn in de laatste fase van de competitie. Afgelopen weekend was iedereen bij Kampong blij met een punt, in de slotfase werd namelijk de gelijkmaker nog gemaakt.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Kampong

Bloemendaal – SCHC (Zondag 12.45 uur)

Het zullen voor SCHC-coach Lucas Judge niet de makkelijkste weken in zijn trainersloopbaan zijn. Ook al worden de punten vaak net wel gepakt, het spel is er vaak niet om van te genieten. Het verlies van Pien Dicke, Ginella Zerbo, Xan de Waard en Yibbi Janssen lijkt dodelijk te zijn voor de vorm van SCHC. Gelukkig lijkt het er alles op dat allen terug aan het keren zijn van een corona quarantaine-periode. Maar goed ook, de prijzen zullen namelijk de komende maanden uitgedeeld gaan worden.

Toch lijkt de ontmoeting met Bloemendaal een gemakkelijke te worden voor SCHC. Er werden door de Mussen maar een punt behaald in de laatste vijf wedstrijden. Daarnaast werd er de afgelopen jaren geen wedstrijd door Bloemendaal gewonnen van SCHC.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst SCHC

Kan coach Lucas Judge het tij keren en SCHC weer de juiste vorm geven.
Kan coach Lucas Judge het tij keren en SCHC weer de juiste vorm geven. Foto: Roel Ubels

Laren – Oranje-Rood (Zondag 12.45 uur)

In de Hoofdklasse dames zal Laren waarschijnlijk tot de laatste speelronde moeten strijden tegen degradatie. Het is de grote vraag of Laren de goede vorm van afgelopen weken voort kan zetten. Twee weken geleden won het tweemaal op rij, terwijl er vorige week een prima wedstrijd werd afgeleverd tegen Victoria. Waar Victoria net won met 1-2, had de uitslag ook net andersom kunnen vallen.

Oranje-Rood pakte vijf punten in de laatste vijf wedstrijden. Opvallend genoeg werden er in die wedstrijden maar vijf keer gescoord. Ook kreeg keepster Sarah Sinck maar vier keer een tegendoelpunt. Laren in vorm zou zomaar kunnen stunten in eigen huis tegen Oranje-Rood. Toch zou Oranje-Rood met een fitte selectie op papier de betere moeten zijn.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

Hurley – HDM (Zondag 12.45 uur)

Weinigen zouden aan het begin van de competitie kunnen bedenken dat de keepster van Hurley, Wendela van Dedem, bij de beste keepsters van de Hoofdklasse Dames zit. Toch is het opvallend hoe vaak zij haar goal eigenlijk schoon houdt. Maar liefst zeven keer hield van Dedem de spitsen van de tegenstandsters in toom. In de afgelopen drie wedstrijden won Hurley knap van SCHC en speelde het gelijk tegen Den Bosch. Gek genoeg verloor het dan wel weer van laagvlieger Laren.

HDM doet het nog steeds prima en lijkt zich ondertussen op te mogen maken voor de play-offs. In de afgelopen zeven wedstrijden werd er niet verloren. In de laatste tien ontmoetingen Hurley tegen HDM, won HDM viermaal. Hurley won er ook vier en tweemaal werd er gelijkgespeeld.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Hurley

Reageer