Preview Hoofdklasse dames: Topontmoeting in Bilthoven, Kampong kijkt omhoog | Hoofdklasse Hockey Nederland
Kampong lijkt de weg omhoog te hebben gevonden.

Preview Hoofdklasse dames: Topontmoeting in Bilthoven, Kampong kijkt omhoog

In de preview van de achttiende speelronde van de Hoofdklasse dames zou er wel eens veel vuurwerk kunnen komen. Niet alleen staat de kraker SCHC tegen Amsterdam op het programma, ook de strijd onderin de competitie wordt steeds spannender. Kampong en Laren lijken de juiste vorm te hebben gevonden om afscheid te nemen van de laatste plek.

SCHC – Amsterdam (Zondag 12.10 uur)

De wedstrijd SCHC tegen Amsterdam vangt aan op zondag om 12.10 uur. Vanaf 12.00 uur geeft Ziggo een rechtstreeks verslag van deze wedstrijd. In de laatste tien ontmoetingen won Amsterdam vijf maal, drie keer werd er gelijk gespeeld en twee keer won SCHC. De laatste weken liet SCHC niet altijd spetterend spel zien. Dit had deels te maken met speelsters die in quarantaine zitten, maar ook lijkt het erop dat SCHC dit jaar nog niet klaar is om de strijd aan te gaan met de beste teams van Nederland. Amsterdam daarentegen doet het uitstekend in de Hoofdklasse dames. De ploeg van Tigges heeft een wedstrijd meer dan Den Bosch gespeeld, maar staat wel bovenaan de ranglijst. Afgelopen weekend kreeg het een gevoelige tik te verwerken. In de EHL werd er verloren van Den Bosch. Daarnaast viel aanvoerster Eva de Goede uit met een zware blessure.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Den Bosch – Oranje-Rood (Zondag 12.45 uur)

Op weg naar de play-offs lijkt de ontmoeting met Oranje-Rood een makkelijke middag voor de winnaar van de EHL te gaan worden. De Bosschenaren zijn in topvorm en zijn vooral goed in het onder druk zetten van de tegenstandsters. Het zal voor Oranje-Rood uitermate lastig worden om hier onderuit te gaan hockeyen. In de eerste wedstrijd dit seizoen won Den Bosch in Eindhoven met maar liefst 0-7. Oranje-Rood zal weinig kans maken op een stunt.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

In de vrieskou won Den Bosch vorige week de titel in de EHL.
In de vrieskou won Den Bosch vorige week de titel in de EHL. Foto: Roel Ubels

Pinoké – HDM (Zondag 12.45 uur)

Maar liefst vijf keer op rij wist Pinoké niet te winnen. Daarmee heeft het zich op een onoverbrugbare afstand van de play-offs gezet. Tegenstander HDM staat wel bij deze eerste vier en heeft het gat met Pinoké flink vergroot. Mocht Pinoké dit weekend wel gaan stunten, dan is het gat nog steeds erg groot. De laatste keer dat HDM verloor dateert alweer van 6 februari dit jaar. Die dag was Den Bosch de sterkere van de twee.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst HDM

Kampong – HGC (Zondag 12.45 uur)

Kampong heeft het de komende weken relatief makkelijk. De sterkste tegenstanders in de competitie zijn al gespeeld en eigenlijk kan de ploeg alleen nog maar omhoog kijken. Het nieuwe trainersduo Dijkstra en Waasdorp hebben ervoor gezorgd dat afgelopen weekend er weer eens drie punten werden gepakt. De ploeg strijd nog steeds tegen degradatie, dus de punten tegen HGC zouden goed van pas komen.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Kampong

Bloemendaal – Laren (Zondag 12.45 uur)

Mocht Laren zondag winnen van Bloemendaal, dan is het gat met de dames van Bloemendaal nog maar twee punten. Bloemendaal zou daarmee zomaar opeens dichtbij rechtstreekse degradatie kunnen komen. Met het nieuws dat er afscheid wordt genomen van de trainersstaf, afgelopen week maakte Bloemendaal bekend niet door te gaan met het trainersduo Visser en van Weel, zou het zomaar kunnen dat er onrust is ontstaan in de groep. Zondag zal Laren daar graag gebruik van willen maken om afscheid te gaan nemen van de laatste plek op de ranglijst.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

Hurley – Victoria (Zondag 12.45 uur)

In de preview van de achttiende speelronde lijkt het dat Hurley dit jaar eigenlijk om niets meer te gaan spelen. De voorsprong op de degradatiekandidaten lijkt te groot te zijn geworden. Het gat met nummer vier HDM is ook te groot. Voor Victoria staat er nog wel veel op het spel. Waar de nacompetitie dit jaar waarschijnlijk niet meer gespeeld gaat worden, zou rechtstreekse degradatie nog wel een scenario zijn waar rekening mee gehouden moet worden. De voorsprong op hekkensluiter Laren is maar drie punten. Bij winst kan Victoria over HGC en Bloemendaal heen gaan.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Hurley

Reageer