Preview Hoofdklasse hockey Play-Offs Dames | Hoofdklasse Hockey Nederland
Amsterdam viert feest in de gewonnen finale van 2019.

Preview Hoofdklasse hockey Play-Offs Dames

In de hoofdklasse hockey play-offs bij de dames starten op donderdag de eerste wedstrijden. HDM is de underdog, maar mag het in het openingsduel gaan proberen tegen Den Bosch. SCHC start op eigen veld tegen Amsterdam.

SCHC tegen Amsterdam

Beide teams missen in de play-offs misschien wel de beste speelster van de selectie. SCHC moet Xan de Waard missen, terwijl Amsterdam het moet doen zonder Eva de Goede. Desalniettemin staan er twee teams in het veld met vele grote namen. Het duo Dicke – Zerbo is er eentje waar rekening mee gehouden moet worden bij Amsterdam. De dames scoorden 34 doelpunten dit jaar, wat meer is dan de helft van alle doelpunten (64), die SCHC dit jaar heeft gemaakt. Ook Caia van Maasakker, Kyra Fortuin, Yibbi Jansen, en misschien zelfs Carlien Dirkse van den Heuvel, die nog steeds op de spelerslijst van SCHC staat, kunnen morgen al van de partij zijn.

Bij Amsterdam komen dit jaar de meeste doelpunten van Michelle Fillet. De spits, die ook een corner kan pushen, scoorde twaalf keer. International Lauren Stam was aan het begin van het jaar degene die het meeste scoorde, de laatste wedstrijden is dit niet meer het geval.

SCHC begon het seizoen matig, maar heeft de laatste weken iets beter spel laten zien. Of het genoeg is om de regerend landskampioene Amsterdam te verslaan zulzienlen we .

HDM tegen Den Bosch

Of het David tegen Goliath is, valt nog sterk te betwijfelen. HDM heeft dit jaar al meerdere keren gestunt tegen een topploeg in de Hoofdklasse Dames. Daarnaast won HDM in de laatste ontmoeting verrassend van Den Bosch. In de dames hoofdklasse hockey play-offs zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. Extra spanning zal er namelijk aan te pas komen. Er moet nu gewonnen worden. Den Bosch scoorde dit jaar namelijk de meeste doelpunten en kreeg ook de minste doelpunten tegen. Bij de Bosschenaren, die vorige maand ook al Europees Kampioen werden, loopt de topscorer van de Hoofdklasse dames rond, namelijk Frederique Matla. Zij heeft al laten zien uit alle hoeken en standen te kunnen scoren.

Bij HDM zijn de sterspeelsters dit jaar de ervaren aanvalster Pien van Nes en de jonge Jip Dicke. Eerstgenoemde heeft een harde strafcorner, die een belangrijk wapen kan worden in de tweestrijd. Jip Dicke is bewegelijk en kan geen moment uit het ook worden verloren. Ook zal Den Bosch rekening moeten houden met de Engelse Flora Peel. Zij heeft in een aantal wedstrijden al laten zien dat ze het spel kan maken. HDM is verdedigend sterk en zal een beetje geluk moeten hebben om Den Bosch in de drieluik op de knieën te krijgen.

In de laatste vijf ontmoetingen tussen HDM en Den Bosch, won HDM éénmaal en Den Bosch twee keer. Twee maal werd er gelijk gespeeld.

Alle wedstrijden in de play-offs zullen via een liveblog te volgen zijn. Daarnaast zullen de meeste wedstrijden, als deze niet bij de NOS of ZIGGO LIVE worden uitgezonden, via een LIVESTREAM via Hoofdklassehockey te volgen zijn.

Reageer