Preview Livera HK (D): Amsterdam ontvangt Bloemendaal, lijstaanvoerder Den Bosch naar Hurley

48977237256_288b927df5_c

 

Aankomende zondag staat de negende speelronde van de Livera Hoofdklasse op het programma. Koploper Den Bosch kruist in het Amsterdamse Bos de degens met Hurley, terwijl regerend landskampioen Amsterdam er aantreedt tegen Bloemendaal.

SCHC-Victoria

Alles ziet er voorlopig rooskleurig uit voor Stichtsche, dat na acht speelrondes de eerste plek deelt met Den Bosch en op achttien punten staat. De Bilthovenaren wonnen hun afgelopen twee duels en zijn nog altijd ongeslagen in de Livera Hoofdklasse. De ploeg van Nettie van Maasakker is bovendien met 27 treffers de productiefste ploeg van de Hoofdklasse. In eigen huis is Victoria de volgende tegenstander die de dames uit Bilthoven voor de zegekar hopen te spannen. De Rotterdamse promovendus is terug te vinden op de voorlaatste plaats en vergaarde tot dusverre vier punten. Afgelopen weekend leken de Rotterdammers te gaan stunten bij hdm, maar twee minuten voor tijd kreeg de ploeg het deksel op de neus. De ploeg van Lennard Poillot hoopt nu te stunten in Bilthoven.

Amsterdam-Bloemendaal

De regerend landskampioen begon het seizoen teleurstellend, maar heeft de play-offplekken gewoon in het vizier. Afgelopen weekend had de ploeg van Robert Tigges goede zaken kunnen doen in het duel met Oranje-Rood, maar na rust kwamen de Eindhovenaren terug van een 2-0 achterstand waarmee het een punt voorsprong op de Amsterdammers behield. De aankomende tegenstander had een flitsende seizoensstart met drie zeges op rij, maar de Mussen pakten sindsdien slechts een punt uit vijf wedstrijden. Door deze slechte reeks is Bloemendaal inmiddels afgezakt naar de achtste plaats, al heeft het wel al meer punten dan waarmee het afgelopen seizoen eindigde. In dat seizoen won Amsterdam in eigen huis nipt met 1-0.

Hurley-Den Bosch

Voor Hurley is het tot dusverre een uitermate wisselvallig seizoen. De ploeg uit het Amsterdamse Bos staat vooralsnog op een negende plek met tien punten en won in de eerste acht duels net zo vaak als dat het verloor (2x). Afgelopen weekend leken de Hurleyanen op weg naar een knappe remise op bezoek bij SCHC, maar Yibbi Jansen gooide roet in het eten. Vice-kampioen Den Bosch begon ijzersterk aan het seizoen, maar speelde in de laatste vier duels maar liefst drie keer gelijk. Desalniettemin is de ploeg van Raoul Ehren nog altijd ongeslagen koploper en bovendien heeft het met slechts vijf tegentreffers de minst gepasseerde defensie van de Livera Hoofdklasse. Afgelopen seizoen wonnen de Bosschenaren met 0-2.

Laren-Kampong

In het Gooi een interessant affiche tussen Laren en Kampong, een wedstrijd die Laren echt moet winnen om hun ambities te tonen aan de buitenwereld. De ploeg van Mark Materek staat op een teleurstellende achtste plaats en verzamelde tot noch toe zeven punten uit acht duels, al had Laren wel een erg lastig programma tot nu toe. Vorige week speelden de dames in het lichtblauw knap gelijk tegen Den Bosch, een resultaat dat ongetwijfeld vertrouwen gaf. Kampong kende een dramatische seizoensstart tegen Den Bosch (9-1), maar heeft nu de weg omhoog gevonden. Van de afgelopen vijf duels gingen er maar liefst vier gewonnen en daarmee is Kampong terug te vinden op een verdienstelijke vierde plaats. Vorig seizoen boekte Laren voor eigen publiek een 1-0 zege.

Oranje-Rood-HGC

Aan de Aalsterweg te Eindhoven aankomende zondag een duel tussen de nummer drie van het klassement en hekkensluiter HGC. De Eindhovenaren waren na hun eerste vier duels nog ongeslagen, maar sindsdien zijn de resultaten er iets minder op geworden. In de laatste vier duels pakte Oranje-Rood evenzoveel punten waarmee de teller op een totaal van veertien staat. Voor de Gazellen is het een uiterst pijnlijk seizoen en degradatie lijkt een zekerheid, tenzij er snel iets gebeurt. Na acht duels is de promovendus nog altijd puntloos, terwijl ook het doelsaldo weinig reden tot hoop biedt: de ploeg uit Wassenaar scoorde slechts drie keer en kreeg 29 treffers om de oren. Een resultaat in Eindhoven lijkt een utopie, al kunnen de Gazellen wel een stunt gebruiken.

hdm-Pinoké

In Den Haag een zeer spannend duel in de subtop van de Livera Hoofdklasse. De Hagenaars begonnen het seizoen stroef, maar staan nu op een keurige gedeelde vierde plek. De dames van Ivar Knotschke wonnen vier van hun laatste vijf duels en zijn dus in prima vorm. De Steekneuzen hebben slechts een punt minder dan hdm, maar hun vorm is een stuk wisselvalliger. Pinoké won vier wedstrijden dit seizoen, maar verloor er net zo veel.De ploeg uit het Amsterdamse Bos is terug te vinden op de zevende plek, al is het gat met plek vier slechts een punt. Vorig seizoen boekten de Steekneuzen een ruime 0-4 zege.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.