Preview Livera HK (D): Bijltjesdag in de laatste speelronde en strijd om eerste plaats

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Dames-500x375

 

Op de laatste speeldag van de Livera Hoofdklasse Dames vallen er enkele cruciale beslissingen. Onderin zijn er nog drie ploegen die in aanmerking komen voor rechtstreekse degradatie, terwijl koploper Den Bosch en Amsterdam strijden om de eerste plaats in het eindklassement. 

Amsterdam-Groningen

In het Wagener stadion wacht aankomende zondag een duel tussen twee ploegen met hele andere belangen. Voor Amsterdam telt maar één ding en dat is de eerste plek in het eindklassement. Momenteel staan de Amsterdammers op slechts een punt achterstand op Den Bosch, dat dit weekend nog een lastig duel te spelen heeft. Bij puntverlies van de regerend landskampioen dient de ploeg van Matthijssen zelf te winnen om het seizoen af te sluiten op de eerste plek. Groningen is de kat in het nauw, dus de ploeg zal zich niet zomaar gewonnen geven. De hekkensluiter heeft minimaal een punt nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De heenwedstrijd eindigde in een 0-3 zege voor de huidige nummer twee van de Livera Hoofdklasse.

Bloemendaal-Kampong

Op ‘t Kopje treden de Mussen aan tegen Kampong. Waar de thuisploeg ook nog lang niet veilig is, kan Kampong alleen nog de zesde plek verspelen. Bloemendaal heeft momenteel hetzelfde aantal punten als Groningen, maar wel een veel beter doelsaldo dat praktisch niet meer valt goed te maken. Met een overwinning kan de ploeg rechtstreekse degradatie ontlopen, met een punt zet het een grote stap in die richting. Kampong is niet bepaald in vorm en verloor maar liefst drie wedstrijden op rij. De ploeg wordt achtervolgd door Hurley, maar heeft aan een gelijkspel genoeg om de zesde plek veilig te stellen. In Utrecht eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

Huizen-Pinoké

De derde ploeg die nog in aanmerking komt voor degradatie uit de Livera Hoofdklasse is Huizen. De ploeg heeft momenteel de beste papieren om dat lot te ontlopen, naar het een punt meer heeft dan naaste concurrenten Groningen en Bloemendaal. Alleen als de ploeg zelf verliest en deze ploegen wel weten te winnen eindigt de ploeg uit het Gooi alsnog op de laatste plaats. De Steekneuzen staan momenteel achtste en kunnen nog zevende of negende worden. De ploeg is niet echt in vorm en pakte slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden. In het Amsterdamse Bos won de thuisploeg met 3-1.

SCHC-Den Bosch

Het belooft een mooie kraker te worden in Bilthoven, waar SCHC bezoek krijgt van lijstaanvoerder Den Bosch. De Bilthvenaren hebben aan een punt genoeg om de derde plek vast te houden, terwijl de Bosschenaren koste wat het kost moeten winnen om de eerste plek te verdedigen. Waar SCHC de productiefste ploeg is uit de Livera Hoofdklasse, is Den Bosch het minst gepasseerd. De Brabanders incasseerden tot toe in 21 wedstrijden slechts tien treffers, minder dan een goal per twee wedstrijden. Aan de Oosterplas won Den Bosch nipt met 2-1.

Hurley-hdm 

Beide ploegen hebben niets meer om voor te spelen, behalve een hogere eindklassering. De Hurleyanen zijn terug te vinden op de zevende plek, terwijl hdm negende staat. Tussen de ploegen zit een gat van slechts twee punten, dus met een overwinning kan hdm de thuisploeg nog passeren op de ranglijst. De twee teams kennen eenzelfde vorm en pakte vier punten uit de afgelopen drie wedstrijden.  In Den Haag ging Hurley er vandoor met de drie punten na een 0-1 uitzege.

Oranje-Rood-Laren

Voor de Eindhovenaren staat de derde plek op het spel. Bij een zege op nummer vijf Laren en puntverlies van SCHC, passeren de Brabanders naaste concurrent Stichtsche op de ranglijst. Voor Laren is het slechts een duel om des keizers baard. De ploeg uit het Gooi is overigens in prima vorm en boekte vier overwinningen in de laatste vijf duels, maar weet dat al dat het dit seizoen als vijfde eindigt. In Laren trok Oranje-Rood aan het langste eind na een 1-3 zege.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.