Preview Livera HK (D): Goois gevecht, Kampong ontvangt Amsterdam

(c) Roel Ubels

Nog twee speelrondes te gaan in de Livera Hoofdklasse Dames. Waar de play-offplekken al zijn vergeven, is de eindklassering nog lang geen zekerheid. Daarnaast is de strijd onderin ook nog allesbehalve beslist en zodoende is er nog genoeg spanning en sensatie te beleven dit weekend. Aankomende zondag kunnen we genieten van een Gooise derby, terwijl Kampong bezoek krijgt van EHCC-winnaar Amsterdam.  

Den Bosch-Bloemendaal

Koploper Den Bosch speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de reguliere competitie. Aan de Oosterplas krijgen de regerend landskampioen bezoek van Bloemendaal, dat momenteel een na laatste staat met slechts een punt meer dan hekkensluiter Groningen. De Bosschenaren wonnen maar liefst vijf wedstrijden op rij en zijn met name defensief dit seizoen ijzersterk. In twintig wedstrijden incasseerde de ploeg slechts tien doelpunten. De Mussen zijn op hun beurt de minst scorende ploeg in de Hoofdklasse, met slechts vijftien treffers. De ploeg won slechts één keer dit seizoen, maar sprokkelde de afgelopen weken wel net genoeg punten bij elkar om de nummer laatst voor te blijven. Op ‘t Kopje wonnen de bezoekers eind oktober met 0-2.

Laren-Huizen

Aan de Eemnesserweg wacht aankomende zondag de Gooise derby tussen Laren en Huizen. Voor de thuisploeg is er nergens meer om voor te spelen, aangezien al vaststaat dat het dit seizoen als vijfde gaat eindigen in de Livera Hoofdklasse. De bezoekers kunnen echter nog rechtstreeks degraderen, aangezien de ploeg slechts twee punten voorsprong heeft op de nummer laatst Groningen. Een overwinning zou een grote stap richting het voorkomen van rechtstreeks degradatie betekenen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen ging echter verloren met 1-3.

hdm-Oranje-Rood

In de residentiestad krijgt hdm dit weekend bezoek van de huidige nummer vier Oranje Rood. De thuisploeg staat momenteel negende, maar de verschillen in de middenmoot zijn klein. Met een achterstand van vier punten op Kampong zou de ploeg in theorie nog zesde kunnen worden. Voor de Eindhovenaren zijn de play-offs een zekerheid, maar de ploeg strijdt nog voor het behalen van de derde plek, momenteel bezet door SCHC. Het gat met de Bilthovenaren bedraagt slechts twee punten. Oranje-Rood pakte al twee wedstrijden op rij geen overwinning, terwijl hdm al drie wedstrijden op rij ongeslagen is. In Eindhoven eindigde de onderlinge ontmoeting in een 3-0 zege voor de Brabanders.

Pinoké-SCHC

In het Amsterdamse Bos ontvangen de Steekneuzen dit weekend SCHC. Voor de promovendus is het hoe dan ook een prima seizoen, waar het in ieder geval verzekerd is van lijfsbehoud en zelfs een plek in het linkerrijtje nog tot de mogelijkheden behoort. De recente vorm impliceert echter dat het wel mooi is geweest voor Pinoké dit seizoen, naar het maar twee punten vergaarde in de laatste vier duels. Voor de dames van Stichtsche telt momenteel alleen het behouden van de derde plek. De ploeg verloor afgelopen weekend van Laren en gaf Oranje-Rood daarmee de kans om langszij te komen, maar de Eindhovenaren benutten deze kans niet. In Bilthoven won SCHC overtuigend met 6-1.

Groningen-Hurley

Voor de Groningers is het dit weekend de dood of de gladiolen en zal het moeten winnen in een ultieme poging het vege lijf te redden. Ook bij verlies valt het gat van een punt op Bloemendaal nog goed te maken, maar de hekkensluiter wacht nog een lastige uitwedstrijd tegen Amsterdam in de laatste speelronde. Kijkend naar de recente vorm van Hurley kan Groningen daar misschien vertrouwen uit putten. De Hurleyanen verloren vier van de laatste vijf wedstrijden en staan een punt voor op naaste belagers Pinoké en hdm. In het Amsterdamse Bos keerde de Groningers dit seizoen puntloos huiswaarts en werd het 5-2.

Kampong-Amsterdam

De Utrechters staan momenteel zesde, de plek die ook het hoogst haalbare is dit seizoen. De vorm van Kampong is niet echt best, de afgelopen vier wedstrijden werd er in totaal maar één schamel puntje vergaard. Voor de Amsterdammers ziet het er allemaal prima uit. De ploeg won de EHCC, mede door koploper Den Bosch te verslaan en is in de Livera Hoofdklasse al tien wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg van Mathijssen staat bovendien maar een punt achter op koploper Den Bosch en zodoende is de eerste plek nog binnen handbereik. De eerdere confrontatie eindigde in een verrassende 0-1 zege voor Kampong.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.