Preview Livera HK (D): Kraker in Utrecht, Victoria in strijd met Bloemendaal

@Roel Ubels

 

Komend weekend start de Livera Hoofdklasse. Op de eerste speeldag staan meteen een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Kampong en Den Bosch zullen het eerste weekend het tegen elkaar opnemen in Utrecht. Pinoké neemt het zondag om 12.45 uur op tegen Oranje-Rood. De ploeg uit Eindhoven won afgelopen week de Gold Cup in Rotterdam. Bloemendaal gaat proberen meteen afstand te nemen van de degradatiezone en zal de strijd aangaan met nieuwkomer Victoria . 

Kampong – Den Bosch

Den Bosch lijkt ook dit jaar op papier een sterke ploeg te hebben. Het team van Ehren heeft dit jaar weinig versterkingen toegevoegd. Bij Kampong zijn er vele nieuwe gezichten te zien. Niet alleen coach Michiel van der Struijk mag zijn debuut maken, ook heeft hij Lunna Fokke (HGC), Alma Fenne (Pinoké), Ayeisha McFerran (Ierland) en Carlijn Tukkers naar Utrecht meegenomen. Den Bosch zal de grote favoriet zijn, echter Kampong zal zeker van zich afbijten. Met internationals Renee van Laarhoven, Malou Pheninckx en Margot Zuidhof hebben de speelsters uit de domstad zeker een goede kans. Met een supersunday  op de Klapperboom, mooi weer en veel publiek, belooft deze wedstrijd een spannende topper te gaan worden.

Pinoké – Oranje-Rood

Dit is een wedstrijd om zondag in de gaten te houden. Pinoké liet sterk spel zien in de Gold Cup afgelopen week en lijkt klaar om dit seizoen mee te gaan strijden om een plek in de play-offs. Oranje-Rood kon verrassend genoeg vorige week de Gold Cup winnen en lijkt op papier de betere tegenstander te zijn. De ploeg die vorig jaar nog meedeed in de play-offs lijkt dit jaar verzwakt. Onder andere cornerspecialiste Yibbi Janssen vertrok naar concurrent SCHC. Afgelopen jaar won Oranje-Rood met vrij veel gemak beide ontmoetingen (3 – 0) en (1 – 3).

HDM – Hurley

In het seizoen 2018-2019 konden beide ploegen eenmaal de overwinning naar zich toe trekken. Ook dit jaar lijken beide kemphanen op papier aan elkaar gewaagd. Oud gediende en tevens aanvoerster Pien van Nes zal ook dit jaar bij HDM de aanvoerdersband weer gaan aantrekken. Hurley heeft zich dit jaar flink geroerd op de transfermarkt. Maar liefst acht speelsters maakten de overstap naar de club uit Amsterdam. Onder andere Yasmin Geerlings (Amsterdam), Joelle Ketting (Laren), Melissa Pieters (Almere), Lieke van Wijk (Laren) en Madison Dowe zullen dit jaar gaan proberen om met Hurley de aansluiting naar de top-4 te laten maken.

Laren – SCHC

Een interessante ontmoeting op zondag is de wedstrijd die gaat tussen Laren en SCHC. Vanuit Groningen vertrok vorig jaar coach Marc Materek richting Laren. Hier gaat hij weer samenwerken met twee oud bekenden (Pam van Asperen en Klaartje de Bruijn). Voor Materek wordt het de tweede club die hij gaat begeleiden in de Hoofdklasse. Laren die eigenlijk elk jaar meestrijd om de play-offs mistte afgelopen jaar de aansluiting met de top. Ook is het opvallend dat Laren dit jaar maar 16 speelsters heeft opgegeven bij de KNHB. De club heeft financiële problemen en kon zich dit jaar geen grote transfer permitteren.

SCHC heeft een aantal grote aankopen gedaan. Alexandra Heerbaart kwam over van Kampong, Yibbi Janssen van Oranje-Rood, Fabienne Roosen van Laren en Pien Dicke komt over van HDM. De ploeg kiest voor namen van buitenaf in plaats van de eigen jeugd een kans te geven. De ploeg gaat dit jaar waarschijnlijk wel weer een gooi doen naar de landstitel.

De vraag gaat zijn, wie morgen de corner mag nemen. De ploeg kent twee specialisten. Janssen als wel van Maasakker hebben beide een fantastische sleep. Spannend gaat het duel waarschijnlijk wel worden. Op papier is SCHC de betere, echter is het Laren die afgelopen jaar gelijk speelde in de thuiswedstrijd en in de uitwedstrijd zelfs de overwinning naar zich toe kon trekken.

Amsterdam – HGC

HGC is samen met Victoria dit jaar overgekomen naar de Livera Hoofdklasse. In de eerste wedstrijd mogen zij het meteen opnemen tegen Amsterdam. De landskampioen wil dit jaar graag weer kampioen worden. Ditmaal zal dat moeten gebeuren onder de nieuwe coach Robbert Tigges. Een opvallende naam bij de nieuwe selectie van Amsterdam is de naam van Elsemiek Groen. De speelster die haar carrière begon in Groningen, maakte in 2010 de overstap naar Amsterdam. Omdat alle Hoofdklasse clubs nu 22 speelsters op de lijst mogen zetten, heeft Tigges ervoor gekozen om Groen weer op de lijst te plaatsen.

Bloemendaal – Victoria

De wedstrijd tussen Bloemendaal en Victoria kan nog geen degradatiewedstrijd worden genoemd. Echter beide ploegen zullen meteen al snakken naar de eerste drie punten. Velen denken dat Victoria degradatiekandidaat nummer 1 is, toch is de ploeg uit Rotterdam vorig jaar niet voor niets kampioen van de promotieklasse geworden. Grote aankopen zijn er door beide clubs niet gedaan. Grote opvallende naam bij Bloemendaal is Zoe van den Barselaar (Amsterdam). De keepster komt over van landskampioen Amsterdam.

De wedstrijden in de Livera Hoofdklasse zullen komende zondag van start gaan om 12.45. Hoofdklassehockey zal alle scores Live bijhouden, wedstrijdverslagen geven en de samenvattingen tonen. 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.