Preview Livera HK (D): Onderling gevecht gedeelde koplopers, rechtstreekse confrontatie onderin

RU-Ballen-Alle-Logos-Clubs-Dames

De zondagmiddag van dit dubbelweekend in de Livera Hoofdklasse Dames zit weer boordevol heerlijke affiches. In het Wagener stadion kruisen de gedeelde koplopers Amsterdam en SCHC de degens, terwijl Bloemendaal en Groningen onderling vechten tegen degradatie. Kampong gaat op bezoek bij Oranje-Rood en zal moeten winnen wil het enigszins zicht houden op de top vier. 

Laren-Pinoké

In het Gooi krijgt Laren bezoek van de Steekneuzen. De ploeg liep gisteren tegen een pijnlijke nederlaag aan op bezoek bij Kampong en zag de Utrechters langszij komen. Met een achterstand van elf punten lijken de play-offs dit seizoen dan ook een utopie. In de laatste vijf wedstrijden werd er alleen van Hekkensluiter Groningen gewonnen (3-0), terwijl de overige wedstrijden verloren gingen. De Steekneuzen staan op de zevende plek met vier punten minder dan de thuisploeg en zal dus voorzichtig omhoog kijken. Eerder dit seizoen gingen de punten in het Amsterdamse Bos naar Laren en werd het 1-3.

hdm-Den Bosch

Regerend landskampioen Den Bosch gaat op bezoek bij hdm. De Bosschenaren bleken gisteravond op schot en denderde het met 7-0 over hekkensluiter Groningen heen, terwijl hdm geen punt pakte op bezoek bij Pinoké. Het was voor hdm het eerste puntverlies in 2019. Bij winst klimt Den Bosch hoe dan ook naar de tweede plek op de ranglijst, waar de nummers 1 en 2 het tegen elkaar opnemen. De thuisploeg hdm bevindt zich op de veilige negende plek op de ranglijst en hoeft zich geen zorgen te maken om degradatieduels voorlopig, waar het gat met de nummer 10 elf punten bedraagt. Aan de Oosterplas werd het eerder dit seizoen een een makkelijke 3-0 zege voor Den Bosch.

Oranje-Rood-Kampong

Ook in Eindhoven een leuk affiche in het verschiet in de subtop van het klassement. Huidig nummer 4 Oranje-Rood krijgt bezoek van de kersverse nummer 5 Kampong. Het gat tussen de twee ploegen is met maar liefst tien punten uitzonderlijk groot, maar mochten de Utrechtenaren stiekem nog ergens de hoop hebben om de play-offs te bereiken dan telt alleen de winst. Beide ploegen wonnen gisteravond hun eerste duel van het dubbelweekend zonder een goal te incasseren. De heenwedstrijd in Utrecht eerder dit seizoen leverde geen winnaar op: het werd er 1-1.

Groningen-Bloemendaal

Hekkensluiter Groningen ontvangt in het hoge noorden naaste concurrent Bloemendaal voor een spannende degradatiekraker. Na de eerste overwinning van het seizoen van afgelopen weekend lijkt Groningen nog allerminst de handdoek in de ring te hebben gegooid. De Groningers incasseerde gisteren wel een dikke nederlaag op bezoek bij Den Bosch. De Mussen zijn slecht in vorm en verloren al hun laatste vijf wedstrijden en vindt zich op slechts een punt afstand van de nummer laatst. Een gelijkspel zal beide ploegen weinig opleveren, alleen de winst telt. Op ‘t Kopje pakte Bloemendaal in de heenwedstrijd de drie punten, toen werd het 1-0.

Hurley-Huizen

In het Amsterdam ontvangt Hurley de Gooische dames uit Huizen. De thuisploeg verloor de eerste wedstrijd van het dubbelweekend met ruime cijfers (6-0 tegen SCHC) en zag daarmee de buren van Pinoké op gelijke hoogte komen met twintig punten uit zestien wedstrijden. De bezoekers wachten nog op het eerste punt van 2019, nadat het de eerste drie wedstrijden verloor. De ploeg kan echter goede zaken doen dit weekend als het weet te stunten, zeker met het oog op de confrontatie tussen naaste concurrenten Bloemendaal en Groningen. De heenwedstrijd leverde echter geen punten op voor Huizen. Voor eigen publiek won Hurley de wedstrijd met 0-2.

Amsterdam-SCHC

Een kraker van jewelste wacht dit weekend in het Wagener stadion. De twee koplopers mogen uitvechten wie in ieder geval voor een week alleen aan de top komt te staan. Beide ploegen hebben 39 punten uit 16 wedstrijden vergaard en verkeren momenteel in bloedvorm. Amsterdam heeft zes wedstrijden op rij gewonnen, SCHC maar liefst vijf. Wel opvallend is dat Stichtse in haar laatste drie wedstrijden geen goal incasseerde, terwijl Amsterdam dat juist wel deed. Voor de thuisploeg lijkt het dit seizoen voor ‘alles of niets’ te gaan, want het is de enige ploeg die dit seizoen nog niet gelijkspeelde. SCHC is de meest scorende ploeg met maar liefst 52 doelpunten. Alle ingrediënten lijken dan ook aanwezig voor een duel om je vingers bij af te likken. De eerste confrontatie eindigde in een 3-1 overwinning voor SCHC.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.