Preview play-offs Livera HK (D): Regerend landskampioen Den Bosch reist af naar Bilthoven, Oranje-Rood ontvangt Amsterdam

(c) Roel Ubels

Bij de Dames maken er nog vier ploegen kans op de landstitel 2018/2018 in de Livera Hoofdklasse Dames. Vanavond vinden de eerste wedstrijden plaats in de halve finales, waarin titelhouder Den Bosch het opneemt tegen SCHC. In de Lichtstad ontvangt de nummer drie van de competitie Oranje-Rood de winnaars van de EHCC en runner-ups Amsterdam. Krijgen we een herhaling van de finale van vorig jaar tussen Amsterdam en Den Bosch of wordt daar een stokje voor gestoken?

SCHC-Den Bosch

In Bilthoven ontvangt SCHC de regerend landskampioen Den Bosch. De Bilthovenaren sloten het seizoen uiteindelijk af als vierde, nadat de ploeg lange tijd doorbracht op de derde plek. De eerste tien wedstrijden van de Livera Hoofdklasse Dames was de ploeg van Netty van Maaskker ongeslagen, tot de dames van Stichtsche op bezoek gingen bij Den Bosch. Aan de Oosterplas leed SCHC haar eerste nederlaag en werd het 2-1 voor titelhouder. Lange tijd was het de enige nederlaag van het seizoen, maar in de laatste drie wedstrijden van het seizoen volgden er alsnog twee nederlagen: Op 28 april ging de ploeg in eigen huis onderuit tegen Laren, terwijl de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen afgelopen zondag ook verloren ging. Opnieuw bleek Den Bosch te sterk en voor eigen publiek leed SCHC de grootste nederlaag van het seizoen: 1-4. De ploeg lijkt de laatste weken ietwat uit vorm, de ploeg won slechts twee keer in de laatste vijf wedstrijden. Den Bosch kende daarentegen een stabiel seizoen en eindigde op de eerste plek met een punt voorsprong op Amsterdam. Vooral de defensie van de Bosschenaren staat dit seizoen als een huis. De Brabanders incasseerden in het gehele seizoen slechts elf treffers, gemiddeld een tegentreffer per twee wedstrijden. Ook is Den Bosch de enige ploeg uit de de Livera Hoofdklasse Dames die maar twee nederlagen leed in de reguliere competitie. Op de tweede speeldag verloor de ploeg in eigen huis nipt van Oranje-Rood (0-1), terwijl in maart Amsterdam te sterk bleek in het Wagener stadion (2-1). Enige smet op een prima seizoen van Den Bosch is de uitschakeling in de halve finales van de EHCC, toen opnieuw Amsterdam te sterk bleek en er uiteindelijk ook met de titel vandoor zou gaan. Even werd er gerept over een vormcrisis, maar met een reeks van zeven overwinningen op rij is daar allesbehalve sprake van.

Oranje-Rood-Amsterdam

De Eindhovenaren hebben zich voor de derde keer op rij weten te plaatsen voor de play-offs. Twee keer eindigde de ploeg van Tina Bachmann op de vierde plek, dit seizoen pakten de dames van Oranje-Rood in de slotfase ten koste van SCHC de derde plek, de hoogste eindnotering ooit. De afgelopen twee seizoenen strandde de ploeg in de halve finales van de play-offs, zonder ook maar een wedstrijd te hebben gewonnen. Dit jaar zullen de Brabanders uit een ander vaatje moeten tappen om een gooi te doen naar de titel. De ploeg uit Eindhoven eindigt wat er ook gebeurt in de play-offs niet zonder lege handen staan dit seizoen, de club wist immers al beslag te leggen op de Gold Cup door Hurley middels shoot-outs te verslaan. Van de tegenstander van vanavond werd dit seizoen echter twee keer verloren. In eigen huis verloor de ploeg nipt met 1-2, maar in het Wagener stadion ging Oranje-Rood met 5-2 onderuit. De Amsterdammers hebben een uitstekend seizoen achter de rug waarin in het eigen Wagener reeds beslag werd gelegd op de EHCC. Het absolute hoogtepunt was het verslaan van Den Bosch in de halve finale, terwijl enkele weken er voor de Hoofdstedelingen ook al te sterk bleken voor de Bosschenaren. Na drie verloren finales in de play-offs moet het dit seizoen dan een keer gebeuren voor de Amsterdammers, maar dan moet de ploeg wel eerst zien af te rekenen met Oranje-Rood. Aan de vorm zal het in ieder geval niet liggen, de ploeg van Rick Matthijsen is inmiddels maar liefst twaalf wedstrijden ongeslagen en met 72 treffers bovendien de productiefste ploeg uit de Livera Hoofdklasse Dames.

De eerste speelronde van de play-offs vindt aanstaande donderdag 16 mei plaats om 20.30. 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.