Preview Pro League (D): Nederlands dameselftal wacht dubbele ontmoeting met België - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Pro League (D): Nederlands dameselftal wacht dubbele ontmoeting met België

Niet alleen de Oranje heren, maar ook de dames nemen het dit weekend maar liefst twee keer op tegen België. Deze zaterdag reizen de dames af naar Antwerpen, waar het duel aanvangt om 15.30. Komende zondag brengen de Belgen een bezoek aan de Oosterplas. De return vindt plaats om 13.30. 

De ploeg van Alyson Annan boekte inmiddels al acht overwinningen op rij en gaan fier aan kop in de eerste editie van de Pro League. Van de tien gespeelde wedstrijden ging er slechts één verloren. In de tweede wedstrijd Down Under gingen de Oranje Leeuwinnen kopje onder en werd er verloren met 1-0, maar sindsdien is de ploeg onverslaanbaar en won het alles, vaak met ruime cijfers. Nederland incasseerde bovendien slechts vijf treffers in tien wedstrijden, terwijl er maar liefst 28 keer werd gescoord.

Met de Belgen gaat het iets minder, maar van paniek is nog geen sprake. De ‘Red Lions’ staan momenteel nog op de vierde plaats, maar kan wel wat punten gebruiken dit weekend. Wanneer de Duitsers vanavond winnen van Groot-Brittanië worden de Belgen immers gepasseerd op de ranglijst en komt een felbegeerd ticket voor de Grand Final in gevaar. Afgelopen weekend nog werden de Belgen in eigen huis met 0-4 geklopt door die Mannschaft. Afgelopen vijf jaar troffen de beide ploegen elkaar dertien maal, waarvan Oranje elf keer met de winst aan de haal ging. De Belgen wonnen de overige twee wedstrijden.

Oranjeselectie:

Naam Club
Sanne Koolen Den Bosch
Lidewij Welten Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Josine Koning Den Bosch
Anne Veenendaal Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Lauren Stam Amsterdam
Eva de Goede Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Laura Nunnink Oranje-Rood
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Ginella Zerbo SCHC
Xan de Waard SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Laurien Leurink SCHC
Malou Pheninckx Kampong

 

Reageer