Preview Pro League (D): Oranje op bezoek in China

Logo KNHB

Aanstaande zondagochtend nemen de dames van Oranje het in hun vijfde Pro League-wedstrijd in Ghangzhou het om 07.00 op tegen China. Van de vier eerdere wedstrijden verloren de Leeuwinnen van Australië, maar won het de overige drie keer van Amerika, Nieuw-Zeeland en Argentinië.

 De ploeg van bondschoach Alyson Annon bestaat uit negentien namen, waarvan er uiteindelijk achttien namen op het definitieve wedstrijdformulier verschijnen. Aanvoerder Margot Geffen is vooralsnog de enige speelster die er bij alle wedstrijden van Oranje in de Pro League bij was. Grote namen als Lideweij Welten en Marloes Keetels zijn er wegens herstel van blessures nog niet bij.

De damesploeg van China heeft het vooralsnog lastig in de Pro League en staat stijf onderaan met een schamel punt uit drie wedstrijden. De ploeg verloor op bezoek bij Australië (4-3) en Nieuw-Zeeland (2-0) en pakte thuis een punt tegen Groot Britannië (2-2, maar verloor de shoot-outs). In hun tweede thuiswedstrijd zal de ploeg van Huang Yongsheng gebrand zijn op de eerste overwinning.

Voorlopige selectie Oranje dames: Ireen van Assem (Den Bosch), Kyra Fortuin (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Lieke Hulsen (Den Bosch), Yibbi Jansen, (Oranje-Rood), Josine Koning (Den Bosch), Sanne Koolen (Den Bosch), Maartje Krekelaar (Den Bosch), Renée van Laarhoven (Kampong), Freeke Moes (Oranje-Rood), Laura Nunnink (Oranje-Rood), Malou Pheninckx (Kampong), Lisa Post (Oranje-Rood), Lauren Stam (Amsterdam), Anne Veenendaal (Amsterdam), Maria Verschoor (Amsterdam), Xan de Waard (SCHC), Ginella Zerbo (SCHC), Margot Zuidhof (Kampong)

De wedstrijd wordt aanstaande zondag uitgezonden op Ziggo Sport om 07.00. Ook zijn de ontwikkelingen rondom het duel live te volgen via Hoofdklassehockey.nl.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.