Preview pro league (m): Nederlands team neemt het op tegen Olympisch kampioen Argentinië

 

Zondag 24 februari zullen twee van de topfavorieten voor de eindoverwinning van de Pro League het tegen elkaar opnemen in het CeNARD stadion te Buenos Aires. Om 20.00 is Hoofdklassehockey LIVE bij de wedstrijd. Lees hier alvast de preview voor de topper die gaat komen. 

De Argentijnse mannen zijn een zeer geduchte tegenstander. In 2016 werd de Olympische titel nog voor de ogen van de Belgen weggekaapt door Argentinië in Rio de Janeiro. Opvallend genoeg lijkt het wel of het Argentijnse hockey in een dipje zit. Zowel bij de vrouwen als de mannen zijn de resultaten niet zoals gewenst. Tijdens de Champions Trophy afgelopen jaar in Breda werd een vierde plaats behaald. Tijdens het afgelopen WK in India kwam de huidige Olympische kampioen niet verder dan een 7de plaats. Op dit moment bevinden de mannen zich op de laatste plaats in de Pro League. Wel moet er gezegd worden, dat zij als enige nog maar 1 wedstrijd hiervoor gespeeld hebben. Vanavond (Vrijdag 22 februari) speelt Argentinië zijn tweede wedstrijd tegen Duitsland in het CeNARD stadion. Bij winst, zullen zij de aansluiting met Nederland vinden.

Het CeNARD stadion

Het ‘National Center of High Performance Athletics’ oftewel het CeNARD stadion is gelegen in het Núñez district. Het complex biedt meerdere faciliteiten zoals tennisbanen, een atletiekbaan, gewichtheffen, taekwondo, zwembaden en uiteraard het hockeycomplex. Het complex is vooral bekend geraakt doordat de Zuid Amerikaanse spelen in 2006 hier zijn georganiseerd. Tevens behaalde Argentinië in dat jaar de meeste medailles. Het hockeystadion is voor de pro league wedstrijden afgelopen weken flink aangepakt. In totaal zijn er 4.000 plaatsen toegevoegd voor de zeer fanatieke Argentijnse fans.

Komende dagen zal het stadion tot de nok toe vol zitten met fanatiek Argentijns publiek. Argentinie staat bekend als een land waar hockey zeer goed wordt gevolgd.  De dubbele krakers tegen Nederland komende zondag zal met veel enthousiasme worden begroet.

cancha-hockey-cenard
Foto: CeNARD hockeystadion te Buenos Aires

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands team

Het team van Max Caldas staat na drie gespeelde wedstrijden op een teleurstellende derde plaats. België en Groot-Brittannië leiden de Pro League competitie. De Nederlandse equipe zal dus dan ook op scherp staan, want een nieuwe nederlaag zal betekenen dat er meerdere ploegen dichter bij de vier play-off plekken komen te staan. Waar afgelopen week een 0-3 voorsprong uit handen werd gegeven tegen Spanje (Lees ook: Nederland geeft zegen uit handen), zullen de Nederlandse mannen extra gebrand zijn om de volledige wedstrijd nu in eigen handen te houden.

Veel wordt er zondag verwacht van Bjorn Kellerman die met 39 Interlands (13 doelpunten) voor doelpunten kan zorgen. De vedette van hockeyclub Kampong is de afgelopen jaren meerdere malen landskampioen geworden. Tijdens de nieuwe Pro League wedstrijden krijgt hij eindelijk zijn kans om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Komt Nederland de klap van afgelopen week te boven. Volg de wedstrijd komende zondag LIVE om 20.00 uur op Hoofdklassehockey.nl

Comments (1)

  1. olaf van der donk

    Zo jammer dat het niet allemaal heel simpel live gevolgd kan worden in goede beeldkwaliteit. Sportorganisatie denkt heel ouderwets. Hele oude domme mannen

Reageer

Contact Us