Preview pro league (v): Nederlandse dames spelen in het hol van de leeuw tegen Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview pro league (v): Nederlandse dames spelen in het hol van de leeuw tegen Argentinië

 

Net zoals bij de mannen, spelen ook de Nederlandse dames in en tegen Argentinië. Al jaren zijn de twee teams aan elkaar gewaagd. Op zondag om 22.30 uur Nederlandse tijd zal Hoofdklassehockey.nl een LIVE verslag doen van de verrichtingen van de dames in Buenos Aires. Lees hier de preview van Argentinië tegen Nederland. 

De afgelopen 10 jaar hebben de Argentijnse dames 6 keer de Champions Trophy gewonnen, 1 keer werden zij Wereldkampioen, en een zilveren werd er gehaald tijdens de Olympische Spelen in Londen. Tijdens het afgelopen WK hockey in London was het echter Argentinië die opvallend genoeg niet mee streed om de medailles. Al in de kwartfinales werd er verloren van Australië. Uiteindelijk werd de ploeg 7de, wat een teleurstellend resultaat is voor de ploeg die altijd een zeer geduchte tegenstander is geweest voor de Nederlandse dames. Op dit moment heeft de ploeg 7 punten uit drie wedstrijden gehaald. Een wedstrijd werd er gewonnen en bij twee wedstrijden was het eind resultaat gelijk. In de shoot out series zijn de Argentijnen in ieder geval erg sterk, beide shoot outs werden gewonnen.

Wereldspeelster van het jaar 

De Nederlandse dames zijn goed op weg om een plek bij de eerste vier te halen en zodoende een plek af te dingen voor de play-offs. Afgelopen week werd vrij gemakkelijk de Verenigde Staten met 5-0 verslagen. Deze score had beduidend hoger kunnen zijn als de ploeg in de laatste twee kwarten ook nog zou scoren. Er gaat zeker gekeken worden naar Eva de Goede die een dikke week geleden door de FIH wereldspeelster van het jaar werd benoemd. Hoofdklassehockey.nl is benieuwd in hoeverre zij de komende Pro League wedstrijden tegen Argentinië en China het team op sleeptouw gaat nemen.

De wedstrijd van de dames gaat plaats vinden in hetzelfde stadion waar de mannen ook spelen. Het beloofd een spektakel te worden waar de fanatieke en temperamente aanwezige Argentijnse fans goed te horen zullen zijn. Kan Nederland met de druk omgaan en drie punten mee naar Nederland nemen? Volg de kraker komende zondag LIVE op Hoofdklassehockey.nl om 22.30 uur Nederlandse tijd.

Reageer